Onderzoek en beleid-reeks WODC Jongeren en vrijheidsbeneming

Auteur A.M. van der Laan en V.I. Eichelsheim
Onderzoek en beleid-reeks WODC Jongeren en vrijheidsbeneming

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089746023
  • ISBN 10 9089746021
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de publieke opinie heerst nogal eens de opvatting dat het verblijf in een justitiële jeugdinrichting (JJI) kan worden vergeleken met het verblijf in een hotel. Vergeten wordt dat het verlies van vrijheid, autonomie en een verblijf ver weg van ouders of verzorgers ook zeer ingrijpend kan zijn voor jeugdige gedetineerden. Maar, wat weten we nu eigenlijk over hoe jongeren hun verblijf in een JJI beleven, hoe ze de omgang met staf en medegedetineerden ervaren en hoe ze aankijken tegen de dagelijkse activiteiten in een JJI? In dit onderzoek beschrijven we hoe jongeren in Nederlandse JJI's met een vrijheidsbenemende situatie omgaan. We gaan na in welke mate jongeren veiligheid, autonomie en stress ervaren tijdens hun verblijf. Daarnaast bekijken we ook hun psychisch functioneren en hun gedrag ...in detentie. De manier waarop jongeren omgaan met vrijheidsbeneming proberen we te verklaren vanuit kenmerken van de jongeren zelf en vanuit sociale aspecten van de detentie, zoals de interactie met groepsleiding en met medegedetineerden. Ook praktische aspecten zijn relevant, zoals de oordelen van jongeren over de rechtvaardigheid van regels en rechten in een JJI, het aanbod aan activiteiten en de kwaliteit van het onderwijs. We hebben jongeren die in een jeugdinrichting verblijven vragenlijsten voorgelegd, interviews bij hen afgenomen en hun dossiers en registratiedata bestudeerd. Uit de resultaten blijkt dat de ervaren veiligheid, autonomie en het welbevinden van de jongeren tijdens hun verblijf in een JJI afhankelijk zijn van de ervaren kwaliteit van de interacties met groepsleiding, staf en groepsgenoten. Het voorkomen van agressieve misdragingen onder jongeren is gerelateerd aan meer praktische aspecten van detentie zoals de groepsgrootte en het aanbod van activiteiten. De resultaten bieden aanknopingspunten voor de behandelpraktijk van jongeren in een justitiële setting. De ervaren kwaliteit van sociale interacties met staf en groepsgenoten hangen duidelijk samen met de ervaren veiligheid, welbevinden en autonomie. Indirect kan hiermee een effect uitgaan op de motivatie van jongeren om deel te nemen aan trainingen en behandeling in een justitiële inrichting. Verder vinden we ook dat de veiligheid in een JJI afhankelijk is van de groepsgrootte en de geboden activiteiten.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.