Recht in geding

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089749253
  • ISBN 10 908974925X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de periode 2011 - 2013 organiseerde de sectie rechtsgeleerdheid van de afdeling letterkunde van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) een reeks voordrachten. Doel hiervan was inzichten vanuit de rechtsgeleerdheid te plaatsen naast die uit andere, verwante onderzoeksvelden. Deze bundel bevat de tekst van de voordrachten. De bundel opent met een tweetal bijdragen - van Carla Sieburgh en Janneke Gerards - over beginselen en rechten van de mens. Corien Prins wijst op veranderingen in de privacymentaliteit. Feer Verkade ziet de twintigste eeuw als de hoogtijdagen van het auteursrecht, althans voor Europa. Johan van Benthem stelt dat logica en recht gemeenschappelijke interesses en wellicht zelfs gezamenlijke wortels hebben. Arend Soeteman onderzoekt of er zoiets als een ... rechtsgeleerde waarheid bestaat. Mark Bovens schetst de onrust in het juridisch arbeidsveld en de reactie daarop van de juristen. Ernst Hirsch Ballin demonstreert een paradigmaverandering in het bestuursrecht. Volgens Herman van Gunsteren schetste Plato al hoe democratie tot tirannie kan leiden. Pauline Westerman vraagt onze aandacht voor doelregelgeving. Willem Frijhoff schrijft onder andere over de omgang van het recht met magie en toverij. Hoort de Mona Lisa thuis in het Louvre te Parijs, in Italië, of is hier sprake van een universeel cultuurgoed? Volgens Ted de Boer ligt de waarheid ergens in het midden. Hans Nieuwenhuis zoekt naar het verhaal in het recht. Jan Lokin laat zien hoe een auteur als Dickens grote invloed op het recht uitoefent. René Foqué ziet Montesquieu als een gematigd verlichtingsdenker. Theo Verbeek zoekt een antwoord op de vraag naar de verhouding van Spinoza tot de Verlichting. Is het recht een in zichzelf besloten vakgebied, of dient het te worden ingebed in andere wetenschapsgebieden? Ivo Giesen bepleit een voorzichtig antwoord. Eric van Damme ten slotte verklaart de verschillende wijzen waarop rechtswetenschap en economische wetenschap hun doel willen bewerkstelligen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.