Interneringskamp Westerbork

Auteur Bas Kortholt en Guido Abuys Redacteur Dirk Mulder en Gerard Veerkamp
Interneringskamp Westerbork

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089756404
  • ISBN 10 908975640X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Kamp Westerbork zal voor eeuwig in het nationale geheugen gegrift blijven als het \'Durchgangslager\' voor Nederlandse joden naar de Duitse vernietigingskampen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Het kamp kent echter een voor velen onbekende en langere geschiedenis. In 1939 wordt het barakkenkamp geopend voor opvang van joodse vluchtelingen uit nazi-Duitsland. Onmiddellijk na de bevrijding in 1945 wordt het kamp gebruikt als interneringskamp voor Nederlandse collaborateurs. Op 1 december 1948 sluit het \'Bewarings- en Verblijfskamp\' zijn poorten, waarna het kamp wordt gebruikt voor de opvang van Indische Nederlanders en woonoord voor Molukkers. Guido Abuys en Bas Korholt, respectievelijk conservator en onderzoeker bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, beschrijven in ... dit boek voor het eerst de trieste geschiedenis van het interneringskamp voor politieke delinquenten gedurende de periode 1945-1948. Het is een onbekende, maar ook bizarre geschiedenis: waar op 12 april 1945 de 876 Joodse gevangenen in het Durchgangslager Westerbork werden bevrijd, stroomden binnen twee weken de eersten van 8.000 NSB\'ers, SS\'ers en andere van collaboratie verdachte mensen hetzelfde kamp binnen. De eerste na-oorlogse maanden in het kamp werden getekend door uiterst slechte leefomstandig-heden, onvoldoende voorzieningen en psychische en fysieke mishandelingen. Bijna 100 \'foute\' geïnterneerden overleefden dit niet. Geïnterneerden, kinderen van \'foute\' ouders, Joodse kampoverlevenden, bewakers, personeel en omstanders vertellen over de tot nu toe nog onbeschreven episode uit de kamphistorie. Hun persoonlijke verhalen in dit boek, ontluisterend, emotioneel en confronterend, maken duidelijk wat het naoorlogse kampbestaan in een mensenleven betekende. Voor velen - zelfs na al die jaren na de bevrijding (!) - is de Tweede Wereldoorlog nog steeds niet ten einde.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.