Serie Collectief Arbeidsrecht Geschillenregelingen in collectieve arbeidsovereenkomsten 3

Redacteur J. van Drongelen en A.D.M. van Rijs
Serie Collectief Arbeidsrecht Geschillenregelingen in collectieve arbeidsovereenkomsten 3

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789490962234
  • ISBN 10 9490962236
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het komt regelmatig voor dat een werknemer een conflict krijgt met zijn werkgever. Er kan worden geprobeerd de kwestie intern op te lossen, maar dat lukt niet altijd. Wat dan? Is er een andere mogelijkheid? Ja. Bijna alle bedrijfstak-cao\'s in Nederland bevatten geschillenregelingen waarbij geschillencommissies zijn ingesteld. De geschillenregelingen zijn het onderwerp geweest van onderzoek dat in juni 2010 is afgerond. Daarbij is een aantal vragen aan de orde gekomen. Wat is het gebruik van de regeling? Hoe functioneren de geschillencommissies? Hoeveel zaken behandelen de geschillencommissies en wordt voldoende ruchtbaarheid gegeven aan het bestaan van de geschillenregelingen? De uitkomst van dit onderzoek is verwerkt in dit boek, dat uit drie hoofdstukken bestaat. In het eerste hoofdstuk ... wordt het cao-recht kort toegelicht. In het tweede hoofdstuk wordt het theoretisch kader van de geschillenregelingen in collectieve arbeidsovereen­komsten ge­schetst. In het derde hoofdstuk wordt de praktijk van de geschillenrege­lingen in de collectieve arbeidsovereen­komsten belicht. Aan dit derde hoofdstuk ligt het onderzoek Geschillenregelingen in cao\'s ten grondslag. Het onderzoek zelf is integraal opgenomen in de bijlage. Over de auteursMr. dr. J. van Drongelen: universitair hoofddocent Sociaal Recht en Sociale Politiek Universiteit van Tilburg. Mr. A.D.M. van Rijs: docent Sociaal Recht en Sociale Politiek Universiteit van Tilburg.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.