Sacrofagen

Auteur Luc Delvaux
Sacrofagen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9782873869649
  • ISBN 10 287386964X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Egyptische obsessie voor het leven na de dood resulteerde gedurende drieduizend jaar geschiedenis in de creatie van duizenden veelsoortige objecten, in het bijzonder lijkkisten en sarcofagen. De oudste exemplaren gaan terug tot de Predynastische Periode, ze ondergingen tal van vormwijzigingen en het gebruik ervan zette zich verder tot aan het begin van de Christelijke jaartelling. De wanden van de lijkkisten en sarcofagen zijn bedekt met afbeeldingen van goden, heilige teksten en mythologische voorstellingen, een voor een hulpmiddelen voor de wedergeboorte van de overledene. Volgens het Egyptische concept over het hiernamaals neemt de dode deel aan de cycli van de zonnegod Re en begeleidt hij diens dagelijkse en nachtelijke omzwervingen en ochtendlijke wedergeboortes. Hij wordt ook geassocieerd ... met de god Osiris, de eerste Egyptische dode die gemummificeerd werd nadat zijn zussen Isis en Nephthys zijn verspreide lichaamsdelen verzamelden, nadat hij volgens de mythe door zijn broer Seth om het leven gebracht werd. Zijn moeder Noet kan op de bodem van de mummiekisten voorgesteld zijn, met uitgestrekte armen, alsof ze de afgestorvene omhelst, maar ook op de binnenzijde van de lijkkistdeksels, als hemelgodin waarvan het lichaam met sterren overzaaid is en die elke avond de zon inslikt om deze de volgende ochtend opnieuw te baren. Dit boek nodigt u uit de Egyptische opvattingen over het hiernamaals te ontdekken aan de hand van een ruime selectie mummiekisten en sarcofagen uit de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis van Brussel, voor het eerst uitvoerig beschreven en in beeld gebracht.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.