Veiligheid

Je kunt het beste telefonisch contact opnemen met de persoon waarmee u zaken wilt gaat doen. Hiermee kunt u een beter beeld krijgen met wie je te maken hebt. Probeer ook adresgegevens te vragen zodat je later, mocht er iets misgaan, nog iets in handen heeft. Je kunt deze gegevens op internet op juistheid controleren. Je kunt natuurlijk altijd het beste je aankoop ophalen bij de verkoper. Je kunt dan het boek zien en direct betalen zonder bijkomstigheden. Je kunt op de website reacties zien van andere bezoekers, die eerder zaken met deze persoon gedaan hebben. Dit is natuurlijk geen garantie dat alles voorspoedig verloopt. Wees op alles voorbereid.
Je kunt het veiligst betalen door de betaling bij een huisbezoek aan de verkoper zelf te voldoen. Je kunt ook een deel van het geld vooraf betalen en een deel achteraf. Als je zomaar geld overmaakt loop je een zeker risico dat je moet overwegen. Als je de gegevens van de verkoper vooraf controleert en een telefoonnummer en adresgegevens achterhaalt kun je dit risico verkleinen. Resale.nl is in de transacties geen partij. Je kunt de schade die je eventueel loopt niet op Resale.nl verhalen.
Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.
Probeer een aantal keren op verschillende manieren met de verkoper in contact te komen. Het kan zijn dat deze persoon op vakantie is, of op een andere manier niet bereikbaar is of met je in contact kan komen. Ben je er absoluut zeker van dat je bent opgelicht, dan kun je het beste aangifte doen bij de politie. Het is hierbij noodzakelijk dat je de gegevens vermeld die je in je correspondentie hebt ingewonnen, zoals adresgegevens.