Jean-Jacques Gailliard (NL)

Auteur P. Boyens
Jean-Jacques Gailliard (NL)

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9782930117263
  • ISBN 10 2930117265
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het oeuvre van Jean-Jacques Gailliard (1890-1976) tart de gebruikelijke kunsthistorische categorieën. Kubisme, futurisme, expressionisme en surrealisme hebben weliswaar sporen nagelaten in zijn werk maar het nooit in toom kunnen houden. Gailliards schilderijen en tekeningen zijn doortrokken van muziek en poëzie, en van filosofische en spirituele referenties. Tussen tekening en schrift, tussen verf en inkt, tussen modernisme en zijn engagement als verslaggever van de teloorgang van het oude Brusselse stadsweefsel of de kust van Oostende zocht Gailliard zijn eigen weg en bracht hij een buitengewoon vrij en origineel oeuvre tot stand. Als zijn flamboyante werk soms hermetisch lijkt, dan komt dat doordat hij niet altijd de moeite nam om het uit te leggen en het liever ... aan de toeschouwer overliet om zijn sporen te volgen in een sfeer van geestelijke verstandhouding.Dit overzichtswerk, de eerste uitvoerige monografie gewijd aan de meester van het \'surimpressionisme\', is een poging om zijn werk te ontcijferen met behulp van thematische invalswegen die zich door zijn grillige Werdegang slingeren. Het eerste deel van het boek wordt in beslag genomen door een meesterlijk essay van Alfonso Enríquez de Villegas Díaz, leerling en vriend van Gailliard, en zelf kunstenaar en kunsthistoricus. De auteur heeft het over de grote existentiële vraagstukken die Jean-Jacques Gailliard als mens en als kunstenaar bezighielden. Liever dan het oeuvre te \'verklaren\' wil hij de innerlijke drijfveren die erachter schuilgaan ontwarren en tegelijk de bronnen blootleggen waaraan Gailliard zich heeft gelaafd, op zoek naar de ideale, onbereikbare \'vorm der vormen\'. In het tweede deel nodigt Xavier Canonne, directeur van het Musée de la Photographie van Charleroi, ons uit op een visuele reis door de vormen en motieven die rondwaren in Gailliards beeldende universum - een dertiendelig traject waarin de werken volgens hun thematische affiniteiten zijn \'opgehangen\'. Ook deze iconografische hoofdstukken worden ingeleid door Alfonso Enríquez de Villegas Díaz. Het tekstgedeelte wordt afgerond met een uitvoerig geïllustreerde biografische schets, samengesteld door Isabelle Gailliard, dochter van de kunstenaar.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.