Open source en open standaarden

Auteur Jan Stedehouder en Taalwerkplaats
Open source en open standaarden

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789012580359
  • ISBN 10 9012580358
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Nederlandse overheid heeft zich verplicht per 1 april 2008 alleen nog met open standaarden te werken en daarnaast zoveel mogelijk opensourcesoftware te gebruiken. De gemiddelde burger vraagt zich af waar het eigenlijk om gaat, terwijl opensourcesoftware eigenlijk al diep is doorgedrongen in het dagelijks leven. Wat te denken van de TomTom, sommige Nokiaproducten en internet. Open source en open standaarden is een no-nonsense inleiding die computergebruikers nieuwe vrijheden, mogelijkheden en uitdagingen verschaft. Waarom investeren multinationals als IBM, HP en Sun Microsystems miljarden in software die gratis wordt weggegeven? Hoe goed kan gratis software zijn? Waar maakt softwaregigant Microsoft zich eigenlijk zorgen over? Waar wil deNederlandse overheid naar toe en wat betekent dat voor ... de burger, het onderwijs en het bedrijfsleven? Daarnaast maakt de lezer in dit boek ook kennis met beschikbare opensourcesoftware voor Windows en met Ubuntu Linux, het meest populaire opensourcebesturingssysteem met ruim 25.000 pakketten gratis en open software. Dit boek is bedoeld voor mensen die dagelijks met de computer werken en in toenemende mate de termen open source en open standaarden tegenkomen, en nu wel eens willen weten waarom het belangrijk is. Jan Stedehouder is auteur van \'Probleemloos overstappen op Linux\' en \'Basiscursus Ubuntu\'. Hij is redacteur van Livre, columnist voor Digiplace, blogger en schrijft artikelen voor verschillende tijdschriften over de zin en onzin van Linux, opensourcesoftware en open standaarden.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.