Fiscaal gezinsbeleid

Auteur L.G.M. Stevens
Fiscaal gezinsbeleid

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013039917
  • ISBN 10 901303991X
  • Druk 1

    Samenvatting

    Het fiscale beleid omvat een breed terrein. De fiscaliteit gaat over arbeidsmarktbeleid. Oudedagsbeleid. Volkshuisvestingsbeleid. Milieubeleid, innovatiebeleid, Europees beleid en belastingheffing van de lokale overheden. Op al deze beleidsterreinen wordt een breed assortiment van belastinginstrumenten ingezet. In Fiscaal gezinsbeleid wordt de schijnwerper gericht op de relevantie van de leefvorm voor het inkomensbeleid. Despanning tussen de ambitie belasting naar draagkrachtte heffen en de wens van beleidsmakers het heffingsistrument in te zetten voor arbeidsmarktbeleid, is daarin onderwerp van bespreking. Bij de invoering van de Wet IB 2001 is - zonder noemenswaardige beleids discussie - de onder de Wet IB 1964 bestaande fiscale behandeling van gezinnen en alleenstaanden grotendeels gecontinueerd. ... De vraag is, of dit wel een juiste beleidskeuze is geweest. Het stellen van deze vraag, verraadt al de bestaande twijfel.Fiscaal gezinsbeleid ligt in het verlengde van de beschouwingen daarover in het recent verschenen boek Fiscale Fascinatie. Warrin de auteur de contouren van een verbeterd fiscaal gezinsbeleid heeft geschetst. De gewenste beleidsaanpassingen worden in Fiscaal gezinsbeleid verder onderbouwd en nader uitgewerkt. Problemen rond de verzilvering van de heffingskortingen, de drukverdeling tussen alleenverdiener- en tweeverdienergezinnen, de vlaktaks en het splitsingsstelsel zijn onderwerp van beschouwing onderworpen.Leo Stevens(1944) is hoogleraar fiscale economie aan Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef in 1980 zijn proefschrift Belasting naar draagkracht. Zijn oratie(1986) behandelde de mogelijkheden van het splitstingsstelsel. Hij was als onafhankelijk wetenschappelijk adviseur betrokken bij de Belastingherziening 2001, maakt deel uit van diverse SER-commissies, is onafhankelijk lid van de Waarderingskamer en is voorzitter van het door het kabinet ingestelde Ondernemersklankbord Regeldruk. Hij is opsteller van het middellangetermijnadvies voor MKB Nederland Voluit vooruit voor het MKB(2005). Hij schreef een groot aantal studieboeken en artikelen over fiscale beleid. Recentelijk verscheen van zijn hand het boek Fiscale Fascinatie.

    Veel gestelde vragen

    Hoe werkt Resale.nl?

    Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

    Hoe kom ik in contact met de verkoper?

    Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

    Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

    Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

    Hoe kan ik een boek kopen?

    Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

    1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
    2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
    3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
    4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
    5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

    Hoe weet ik wat ik koop?

    Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.