Burgerlijk Proces & Praktijk Herroeping,verbetering en aanvulling van burgerrechterlijke uitspraken

Auteur Th.B. ten Kate en M.M. Korsten-Krijnen
Burgerlijk Proces & Praktijk Herroeping,verbetering en aanvulling van burgerrechterlijke uitspraken

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013107913
  • ISBN 10 9013107915
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Uitgangspunt voor een goede civiele rechtspleging is dat binnen een redelijke termijn onder controle van (schorsende) rechtsmiddelen in handen van partijen of belanghebbenden over alle onderdelen van een vordering of een verzoek een onherroepelijk bindende einduitspraak van de gewone rechter wordt verkregen. Het buitengewone rechtsmiddel 'herroeping' biedt uitkomst in die gevallen waarin het uit een oogpunt van rechtvaardigheid onaanvaardbaar zou zijn dat deze bindende kracht niet doorbroken zou kunnen worden. Dat doet zich voor als de onherroepelijk geworden uitspraak zou zijn beïnvloed door bedrog van de wederpartij, door valsheid van stukken of door de omstandigheid dat door toedoen van de wederpartij stukken van beslissende aard zijn achtgehouden. Het correctiemiddel 'verbetering' ...biedt de mogelijkheid een uitspraak te rectificeren als in die uitspraak een kennelijke fout of omissie voorkomt, die voor eenvoudig herstel vatbaar is. Het correctiemiddel 'aanvulling' biedt de partijen de gelegenheid alsnog een in de uitspraak op te nemen beslissing te verkrijgen over een onderdeel van het gevorderde of verzochte, waarover in de uitspraak geen beslissing voorkomt, hoewel deze daarin had moeten staan. Dit boek behandelt per middel wanneer het openstaat, of het samenloopt met andere middelen, wie het kan hanteren tegen wie, de wijze waarop dat moet gebeuren, het verloop van de procedure, de te geven beslissing met de gevolgen daarvan en de mogelijk openstaande rechtsmiddelen. Inzicht wordt gegeven in de problematiek waarbinnen de herroeping, verbetering en aanvulling aan de orde kunnen komen. In deze tweede druk is de behandeling van deze onderwerpen met name aan de hand van nieuwe wetgeving en rechtsontwikkeling in de rechtspraak tot 1 mei 2013 bijgewerkt.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.