Privaatrechtelijke aspecten van verzekeringsfraude

Auteur M.L. Hendrikse
Privaatrechtelijke aspecten van verzekeringsfraude

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013117509
  • ISBN 10 9013117503
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In 1999 verscheen de eerste druk van onderhavig boek. Het onderwerp heeft sindsdien niet stilgestaan. Zo is onder andere titel 7.17 BW ingevoerd en zijn er de nodige rechterlijke uitspraken en uitspraken van het Kifid over het onderhavige onderwerp gewezen. Deze ontwikkelingen zijn de aanleiding geweest om de pen opnieuw op te pakken voor een herziene tweede druk. De onderhavige publicatie is enerzijds ruimer van opzet. In deze uitgave is ook veel aandacht voor rechtsvergelijking nu de privaatrechtelijke aspecten van verzekeringsfraude zich beter laten begrijpen wanneer men deze in een ruimer perspectief plaatst. Rechtsvergelijking is één van de mogelijke perspectieven. Het maakt gemeenschappelijke opvattingen duidelijk maar laat ook zien op welke punten rechtsstelsels zich van elkaar onderscheiden. D ...e rechtsvergelijking in deze publicatie is functioneel en dus voor de praktijk interessant. De onderhavige uitgave is anderzijds beperkter van opzet. Aan de orde komen de privaatrechtelijke aspecten van verzekeringsfraude. In deze uitgave is dus geen aandacht voor - zoals wel in hoofdstuk 5 van de uitgave uit 1999 - beleidsmatige kwesties als fraudepreventie en fraudebestrijding (indicatorenbeleid en frauderegistratiesystemen) en privacyrechtelijke kwesties als privacy-waarborging bij een persoonlijk onderzoek. Ook het strafrechtelijke traject (onder andere het Fraudeloket) komt derhalve niet aan de orde. In dit boek staat de praktijkjurist centraal. Gepoogd is de praktijkjurist op zijn wenken te bedienen door wetenschappelijke diepgang te combineren met oog voor de praktische toepasbaarheid. Naast het weergeven van de 'state of the art' zal ook gepoogd worden zoveel mogelijk bruikbare oplossingen te geven voor problemen waar pasklare antwoorden niet (direct) voorhanden zijn en zullen verder ook - voor zover toepasselijk - kritiekpunten bij bestaande uitgangspunten en oplossingen worden geplaatst.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.