50 vragen over Erfpacht

Auteur Mark van Weeren
50 vragen over Erfpacht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013125535
  • ISBN 10 9013125530
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Deze publicatie 50 vragen over Erfpacht 2014 vormt een vraagbaak op het gebied van erfpacht. Het is het eerste boek in Nederland dat op heldere en praktische wijze antwoord geeft op de belangrijkste vragen waar erfpachters mee te maken hebben. Rode draad is het boek zijn de mogelijkheden voor rechtsbescherming van de erfpachter. Met veel voorbeelden uit de rechtspraak en In de veertien hoofdstukken zijn diverse onderwerpen nader uitgewerkt in een aantal vragen. Over de wettelijke regeling, rechten en plichten, risico\'s en beperkingen van erfpacht, naast specifiek onderwerpen zoals, canonherziening, indexering, financiering, taxatie van de grond, erfpachtvoorwaarden, koop en verkoop van een erfpachtrecht, omzetting naar eigendom, tips over rechtsbescherming, fiscale aspecten en WOZ, de ... (on)mogelijkheid van wijziging van het erfpacht recht en een speciaal hoofdstuk over erfpacht in Amsterdam. Welke risico\'s loopt de erfpachter? Wordt een woning op erfpacht wel gefinancierd door de bank? Is het zinvol de grond te kopen van de eigenaar? Hoe kom ik van onredelijke erfpachtvoorwaarden af? Waar moet de erfpachter op letten bij taxatie van de grond? Mag de gemeente zo maar de erfpachtvoorwaarden wijzigen? Is er rechtsbescherming tegen extreme canonverhoging? Kan de eigenaar de canon verhogen als de woning op erfpacht wordt verkocht? Wat kan de erfpachter vorderen bij de rechter? Op deze vragen en nog veel meer geeft dit handzame boek de pasklare antwoorden voor erfpachters, eigenaren, vastgoedprofessionals en andere betrokkenen bij erfpacht. 50 vragen over erfpacht is geschreven door Mark van Weeren, advocaat in Amsterdam, verbonden aan Blenheim Advocaten. Het advocatenkantoor streeft er naar via Blenheim Academy kennis en expertise van de advocaten door opleiding en publicaties te verbeteren en kennis te delen. De ervaring van de auteur zelf met erfpacht en de schrijnende gevallen welke hij is tegen gekomen in de rechtspraktijk zijn mede aanleiding voor dit boek.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.