Gevolgen van faillietverklaring 1

Auteur B. Wessels
Gevolgen van faillietverklaring 1

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013137521
  • ISBN 10 9013137520
  • Druk 4
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Publicatie: Uit de serie (indien van toepassing): Wessels Insolventierecht (4e druk) Basistekst Wessels Insolventierecht II 2016 (deel 2 uit deze serie) behandelt de eerste groep aan gevolgen die aan een faillietverklaring verbonden zijn. Het deel bevat een commentaar op art. 20-41 Faillissementswet. Uitvoerig wordt ingegaan op de vraag wat tot het faillissementsvermogen behoort en wat erbuiten valt. Daarna worden behandeld de gevolgen van het faillissement voor de beheers- en beschikkingsbevoegdheid van de schuldenaar, aanhangige procedures (waarbij de schuldenaar als eiser of gedaagde partij is), bijzondere executie maatregelen en de ten tijde van de faillietverklaring lopende overeenkomsten, waaronder de huur- en de arbeidsovereenkomst. Noem de belangrijkste reden waarom de klant de ... publicatie moet hebben. Volledig bijgewerkte publicatie met laatste wetgeving, rechtspraak en wetenschappelijke inzichten. Welke goederen behoren tot de boedel, zoals bij faillissement op het moment dat een lopende betaalopdracht niet is voltooid? Behoren #niet-fysieke# zaken (in de cloud) tot de boedel? Hoe te handelen bij niet-voltooide volstorting van aandelen? En bij een derden- of kwaliteitsrekening? De complexe materie van lopende civiele en bestuursrechtelijke procedures op moment van faillissement wordt uiteengezet. Veel praktijkvragen over de invloed van faillissement op lopende licentie-, huur- en arbeidsovereenkomsten worden in detail besproken. Bij welke actuele ontwikkelingen in de markt/het vakgebied sluit de publicatie aan? Bij lopende huurovereenkomst wordt de complexe rechtspraak van de Hoge Raad uiteengezet, bij de arbeidsovereenkomst de werking van de Wet Werk en Zekerheid van 2015 alsook het actuele thema welke inspraakrechten werknemers bij faillissement hebben. Waarin onderscheidt de publicatie zich in de markt? En ten opzichte van bestaande uitgaven? Het boek is als onderdeel van een serie van 10 delen Insolventierecht (ca. 3500 pagina#s) een systematische en diepgaande behandeling van wetgeving, rechtspraak, door rechtbanken gehanteerde procesreglementen en literatuur uit wetenschap en praktijk. Het is in Nederland zonder precedent. Voor wie is de publicatie met name bedoeld? In welk onderdeel van het werk is de publicatie voor de doelgroep cruciaal? Curatoren, advocaten, rechters, bankjuristen, contractenmakers.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.