Externe verslaggeving toepassingen

Auteur Pieter W. Boone
Externe verslaggeving toepassingen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

 • ISBN 9789020731491
 • ISBN 10 9020731491
 • Druk 5

  Samenvatting

  Externe verslaggeving besteedt veel aandacht aan de didactiek waarin de theorie wordt aangeboden. Hierdoor is deze methode uitstekend geschikt voor zelfstudie.
  De methode belicht zowel de economische als de juridische aspecten van de jaarverslaggeving. Het theorieboek bestaat uit drie delen. Het eerste deel betreft de omgeving van de onderneming. In dit deel is ook een overzicht van onderzoeksbenaderingen in accounting opgenomen, om de werkverdeling tussen theorie en praktijk te belichten. Deel twee behandelt de hoofdzaken van balans, winst- en verliesrekening en een toelichting daarop. Het derde deel behandelt onderwerpen die vooral een rol spelen in complexe organisaties en de verslaggevingsproblemen van financiële en van non-profitorganisaties.
  De methode is bedoeld voor studenten ...Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde en Accountancy op hbo- en universitair niveau. De complete methode Externe verslaggeving bestaat uit een theorieboek en een toepassingenboek met uitwerkingen op cd-rom.
  Over de auteurs
  Prof. dr. J. Klaassen is hoogleraar externe verslaggeving aan de faculteit Economische wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit, was vele jaren partner van KPMG en lid van het International Accounting Standars Committee.
  Prof. dr. M.N. Hoogendoorn (1959) is hoogleraar Externe Verslaggeving bij de Universiteit van Amsterdam, partner bij Ernst & Young Accountants en voorzitter van de Raad voor de Jaarverslaggeving.
  Prof drs G.G.M. Bak RA. is emeritus hoogleraar Accountancy aan de Universiteit van Tilburg. Hij was daarnaast ruim 30 jaar werkzaam als openbaar accountant, vervulde een aantal functie binnen het NIVRA en was gedurende 10 jaar buitengewoon raadadviseur van het Ministerie van Justitie terzake van het Jaarrekeningrecht.
  Drs P.W. Boone (1946) is universitair docent bij de afdeling Accounting van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit.
  Drs. P. Sneep (1950) is directeur onderwijs van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij heeft ruime ervaring in zowel het WO als HBO.

  Veel gestelde vragen

  Hoe werkt Resale.nl?

  Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe kom ik in contact met de verkoper?

  Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

  Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

  Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

  Hoe kan ik een boek kopen?

  Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe weet ik wat ik koop?

  Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.