Mijn kind heeft DCD

Auteur P. Calmeyn en G. Dewitte
Mijn kind heeft DCD

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789020971781
  • ISBN 10 9020971786
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Heeft je kind moeite met schrijven? Krijgt hij of zij het fietsen maar niet onder de knie? Dwalen zijn gedachten telkens af in de klas en heeft het moeite om een taak planmatig en georganiseerd aan te pakken? Misschien is DCD de oorzaak!;;;DCD (Developmental Coordination Disorder), ook bekend onder de naam dyspraxie, is een leerstoornis die naar schatting zo\'n 5 procent van alle kinderen parten speelt. ;;;Mijn kind heeft DCD geeft een duidelijk overzicht van wat de stoornis precies inhoudt en hoe je er als ouder en opvoeder mee om kunt gaan. Heeft je kind problemen met de uitvoering van zijn dagelijkse bezigheden, omdat het motorisch onder het te verwachten niveau zit dat bij zijn leeftijd hoort? Loopt, kruipt, zit het moeilijker dan andere kinderen? Laat het makkelijker dingen vallen, ... is het onhandiger, schrijft het moeilijk leesbaar of presteert het slecht op school als het om spel en sport gaat? Misschien heeft je kind wel DCD! DCD (Developmental Coordination Disorder of Coördinatie-Ontwikkelingsstoornis) is een veelvoorkomende ontwikkelingsstoornis. Onhandige kinderen met een zwakke coördinatie hebben natuurlijk altijd al bestaan. Alleen gaf men er vroeger een andere benaming aan. De meest gekende (en nog steeds gebruikte) is \'dyspraxie\' of \'ontwikkelingsdyspraxie\'. Een kleine vijftien jaar geleden pas is men deze stoornis aandachtiger gaan bestuderen. Sindsdien spreekt men van DCD. Mijn kind heeft DCD richt zich in de eerste plaats tot ouders. Het is eveneens bruikbaar voor leerkrachten en hulpverleners. Het boek legt de problematiek van DCD helder uit. Het beschrijft hoe je het beste de weg doormaakt van de diagnose en hoe je als ouder, leerkracht of hulpverlener ondersteunend kunt helpen in de zorg voor deze kinderen en jongeren, thuis en op school. De talrijke voorbeelden en de praktisch bruikbare tips maken van Mijn kind heeft DCD de ideale basisgids over DCD.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.