Wie weet slaag ik in de dood

Auteur H. Renders
Wie weet slaag ik in de dood

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789023414490
  • ISBN 10 9023414497
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Jan Campert (1902-1943), vader van Remco Campert, werd bekend bij het grote publiek nadat kort na zijn dood in 1943, zijn gedicht `De Achttien Dooden verscheen. Met deze allereerste uitgave van uitgeverij De Bezige Bij werd Campert een symbool van het verzet tegen de Duitse bezetting. Jan Campert was behalve dichter ook columnist, criticus, journalist en gangmaker van het literaire leven. Van Zeeuwse bankbediende die zich als propagandist aanmeldde bij de Bond van Religieus Anarcho-Communisten, werd hij de bekende bohémien in Amsterdam en Den Haag. Hij trouwde achtereenvolgens met de actrice Joekie Broedelet en met de schrijfster Clara Eggink, maar leidde ook een jetset-achtig bestaan met schrijfster Willy Corsari. Hans Renders schetst in deze biografie van de `litteraire dagbladschrijver ...een verrassend beeld van de journalistieke en literaire wereld uit het interbellum. Het leven van Jan Campert speelde zich af achter de bekende panelen van Menno ter Braak, Forum, de Spaanse burgeroorlog en de grote kranten als Het Vaderland en de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Naast de vele nieuwe feiten die hij achterhaalde over de achtergrond van Camperts `De Achttien Dooden , heeft Renders deze biografie van Jan Campert ook aangegrepen om eindelijk eens het echte oorlogsverhaal van dit nationale symbool te vertellen, iets wat tientallen historici en journalisten eerder tevergeefs geprobeerd hebben. Campert kwam om in het concentratiekamp Neuengamme, nadat hij in juli 1942 betrokken was bij het smokkelen van een joodse jongen nabij de grenspost van Baarle-Nassau. Wie was deze jongen? Dit onthullende boek over het spectaculaire leven van Jan Campert, een van de bekendste onbekenden uit de vaderlandse geschiedenis, is gedegen in zijn onderzoek, artistiek in de dramatische opbouw en journalistiek in het achterhalen van nieuwe bronnen en documenten.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.