POD -Janse - Tegenstem van Jezus

Auteur S. Janse en G. de Kruijf
POD -Janse - Tegenstem van Jezus

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789023921394
  • ISBN 10 9023921399
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het thema 'religie en geweld' is door de aanslagen van extreme moslims in het middelpunt van de belangstelling komen te staan. Algemeen wordt erkend dat niet alleen de islam, maar ook het jodendom en het christendom gewelddadige kanten hebben. Is dat geweld al in de bronteksten van deze religies terug te vinden of is dat van later datum? Het thema van geweld in het Oude Testament en de Koran is herhaaldelijk onderzocht, maar de plaats van geweld in het Nieuwe Testament is onderbelicht gebleven. De nieuwtestamenticus Sam Janse gaat daar in dit boek op in en verdedigt een dubbele stelling: het godsbeeld van het Nieuwe Testament is net zo gewelddadig als dat van het Oude Testament en de Koran, maar nergens wordt door evangelisten en apostelen opgeroepen tot geweld om het geloof in de ... Messias Jezus te verbreiden of het Koninkrijk van God te realiseren. Vandaar dat hij in dit boek spreekt over 'de tegenstem van Jezus'. Aan de orde komen onderwerpen als het spreken (bijvoorbeeld de Bergrede) en optreden (bijvoorbeeld in de tempel) van Jezus, het geweld tegen Jezus en zijn volgelingen, de houding tegenover de Romeinse overheid, verbaal geweld in het Nieuwe Testament, het Godsbeeld en de plaats van de hel en het oordeel in het Nieuwe Testament. De auteur gaat aan het eind van het boek kort in op het geweld in het Christendom en de islam. Prof. dr. Gerrit de Kruijf gaat aan het slot van dit boek in op de vraag of het'geweld in God' uit de christelijke theologie moet worden uitgebannen. Hij komt daarbij tot de verrassende conclusie dat wie het geweld bij God legt, het weghaalt bij de mens. Dr. S. Janse (1949) studeerde theologie aan de universiteiten van Utrecht en G ttingen. Hij is parttime predikant van de hervormde gemeente Driebergen-Rijsenburg en docent Nieuwe Testament aan het Baptistenseminarium te Bosch en Duin. Prof. dr. G.G. de Kruijf is hoogleraar christelijke ethiek aan de Universiteit Leiden vanwege het Theologisch Wetenschappelijk Instituut van de Protestantse Kerk in Nederland.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.