Een wereld op papier

Redacteur W. Thomas en E. Stols
Een wereld op papier

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789033474187
  • ISBN 10 9033474182
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Drukwerk speelde een zeer belangrijke rol in de Europese expansie en de globalisering van de vroegmoderne wereld. Aan de hand van boeken en gravures leerden de Europeanen beschavingen kennen die aan de andere kant van de wereld bloeiden en slechts door een handvol conquistadores, kolonisten of missionarissen werden bezocht. Anderzijds was het gedrukte boek het medium bij uitstek om de Europese cultuur naar verre gebieden over te brengen. In dit proces fungeerden de Zuidelijke Nederlanden - en dan voornamelijk Antwerpen - als speerpunt. Dit boek wil de aanwezigheid en het gebruik van Zuid-Nederlands drukwerk in het Spaanse en Portugese wereldrijk in kaart brengen. Ruim twintig internationaal gerenommeerde auteurs buigen zich over de handel in drukwerk uit de Nederlanden, ontleden de verspreiding ... van de Zuid-Nederlandse kennis en technologie met betrekking tot het drukken van boeken, gravures en kaarten in Amerika en Azië, en werpen een licht op de kennisverspreiding via een collectievorming van Zuid-Nederlands drukwerk in de overzeese gebieden van Spanje en Portugal. Over de auteur(s): Werner Thomas is docent geschiedenis van Latijns-Amerika en geschiedenis van de Nieuwe Tijd aan de K.U.Leuven. Hij doet onder meer onderzoek naar de inquisitie en religieuze (on)verdraagzaamheid in het Spaanse wereldrijk en de circulatie van personen, goederen, kunst en kennis uit de Zuidelijke Nederlanden in de Iberische wereldrijken. Hij publiceerde onder meer Los protestantes y la Inquisición en España en tiempos de Reforma yContrarreforma en De val van het Nieuwe Troje: het beleg van Oostende 1601-1604 en In de klauwen van de Inquisitie: Europese protestanten in Spanje, 1517-1648. Eddy Stols is emeritus hoogleraar geschiedenis van Latijns-Amerika aan de K.U.Leuven en doceerde aan de campus Marília van de UNESP, São Paulo, en aan de vakgroep TCLA van de Universiteit Leiden. Hij publiceerde bij Acco onder meer Brazilië. Vijf eeuwen geschiedenis in dribbelpas.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.