Basisbegrippen fonetiek en fonologie

Auteur Hans Smessaert en Wivine Decoster
Basisbegrippen fonetiek en fonologie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789033485763
  • ISBN 10 9033485761
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek biedt een systematisch overzicht van de basisbegrippen fonetiek en fonologie die de taalkunde hanteert om het domein van de klankstructuur wetenschappelijk te beschrijven. Het behandelt de twee niveaus waarop we het spraakgeluid in mondelinge communicatie kunnen bestuderen: enerzijds het concrete niveau van de fonetiek, waarbij de taalonafhankelijke analyse van de materiële vorm op zich centraal staat, en anderzijds het abstracte niveau van de fonologie, waar we de bijdrage bestuderen van die klankmatige vorm tot de betekeniscode van een specifieke taal. In het eerste deel komen de drie perspectieven op het concrete spraakgeluid aan bod, met name de productie (in de articulatorische fonetiek), de transmissie (in de akoestische fonetiek) en de perceptie (in de auditorische ... fonetiek), en dat zowel van de vocalen (klinkers) als van de consonanten (medeklinkers). In het tweede deel bespreken we binnen de segmentale fonologie de verschillende fonologische regels en het fenomeen van Connected Speech, en binnen de suprasegmentale fonologie de fonotaxis, syllabestructuur en prosodie. Het boek veronderstelt geen taalkundige voorkennis en is bedoeld voor al wie grondig kennis wil maken met de verschillende aspecten van het gesproken Nederlands. Voor studenten Taalkunde of Logopedische en Audiologische Wetenschappen kan het fungeren als studiemateriaal bij een inleidende module Fonetiek en Fonologie. Over de auteurs: HANS SMESSAERT doceert Nederlandse Taalkunde (morfologie/syntaxis) en Algemene Taalkunde (semantiek/pragmatiek) aan de opleidingen Taal- en Letterkunde en Logopedische en Audiologische Wetenschappen van de K.U.Leuven. WIVINE DECOSTER doceert Stemstoornissen, Perceptievaardigheden en Eigen stem en spraak in de opleiding Logopedische en Audiologische Wetenschappen van de K.U.Leuven. Ze is bovendien inhoudelijk coördinator van het Expertisecentrum Stem aan de Faculteit Geneeskunde van de K.U.Leuven.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.