De bijbel, echt waar? Woord van god in mensentaal

Redacteur Martijn Steegen
De bijbel, echt waar? Woord van god in mensentaal

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789033488580
  • ISBN 10 9033488582
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De oproep om terug te keren tot 'de bron' of tot 'het evangelie' weerklinkt vandaag luid te midden van een Kerk in crisis. De Bijbel reikt verhalen, beelden en metaforen aan om de diepte van het eigen leven en het gemeenschapsleven te (her)ontdekken. Er gaat een sterke kracht uit van deze verhalen. Maar hoe moeten we deze Bijbelse verhalen 'juist' interpreteren? Hoe overbrug je de historische en culturele kloof met de tekst? Immers, 'echte auteurs' tekenden de Bijbelse verhalen op. 'In de Heilige Schrift heeft God door mensen op menselijke wijze gesproken', zo klonk het op het Tweede Vaticaans Concilie. Gods Woord is wezenlijk vervlochten met dat van mensen. Wat historisch 'echt gebeurd' is en wat een gelovige beschouwt als 'waar', ... is niet zomaar hetzelfde. Het zijn eeuwenoude vragen die door de tijden heen alleen maar zijn aangescherpt. Dit boek bundelt tien bijdragen die werden gepresenteerd tijdens de Vliebergh-Sencieleergang, sectie Bijbel en Catechese, georganiseerd door de Vlaamse Bijbelstichting en de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen in augustus 2011 in Leuven. Aan de hand van uiteenlopende thema's verkennen experts ter zake en jonge onderzoekers de spanningsvolle relatie tussen 'tekst' en 'lezer' en tussen 'waar' en 'echt gebeurd'. De bijdragen zijn van de hand van Hans Debel, Reimund Bieringer, Marianne Moyaert, Geert Dedecker, Nico ter Linden, Mgr. Jozef De Kesel, Emmanuel Nathan, Mark Delrue, Ignace D'hert en Martijn Steegen. Over de auteur: Martijn Steegen (Hasselt) werkt als educatief medewerker voor het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) te Hasselt. Hij is tevens als vrijwillig wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.