Scripta politica politieke geschiedenis van Belgie in documenten (1918-2012)

Redacteur Emmanuel Gerard en Karel Van Nieuwenhuyse
Scripta politica politieke geschiedenis van Belgie in documenten (1918-2012)

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789033492501
  • ISBN 10 9033492504
  • Druk 3
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Wie las ooit het Schoolpact, het Plan van de Arbeid, het Burgermanifest van Guy Verhofstadt of de vijf resoluties van het Vlaams Parlement inzake staatshervorming? Vaak wordt verwezen naar deze teksten, maar wie weet wat er precies in staat geschreven? Dit boek laat kennismaken met bijna 100 jaar Belgische politieke geschiedenis, in 108 belangrijke documenten (teksten, affiches, karikaturen, foto\'s) uit de periode 1918-2012. De samenstellers hebben gestreefd naar een rijke verscheidenheid aan thema\'s: de bekende conflictlijnen uit de Belgische politiek rond godsdienst, taal en arbeid komen aan bod, evenals de buitenlandse en koloniale politiek, markante interventies van het koningshuis en de macht van het parlement. Documenten over recente conflictlijnen, zoals de ethische, de milieu- ... en de vreemdelingenproblematiek zijn evenzeer in dit boek aanwezig. Dit boek biedt de gelegenheid om door direct contact met de oorspronkelijke bronnen dieper door te dringen in het boeiende verhaal van de Belgische politiek sinds de Eerste Wereldoorlog. OVER DE AUTEURS Emmanuel Gerard is historicus en gewoon hoogleraar aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de KU Leuven. Hij publiceerde over diverse aspecten van de Belgische politiek en was expert van de Lumumba-commissie van het parlement. In 2006 verzorgde hij in de Nieuwe Geschiedenis van België het volume over het interbellum: De democratie gedroomd, begrensd en ondermijnd (1918-1939), waarvan in 2010 ook een Franstalige editie verscheen. Karel Van Nieuwenhuyse is doctor in de geschiedenis en als docent geschiedenisdidactiek verbonden aan de Specifieke Lerarenopleiding Geschiedenis van de KU Leuven. In 2005 publiceerde hij De klauw van een papieren leeuw. Een politieke geschiedenis van de krant De Standaard (1947-1976), en in 2009 Tussen buit en baat. Congo in het interbellum.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.