Volksgezondheid en gezondheidszorg

Auteur P.J. van der Maas
Volksgezondheid en gezondheidszorg

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

 • ISBN 9789035227026
 • ISBN 10 9035227026
 • Druk 3

  Samenvatting

  Onderwerpen als public health, preventie, sociale geneeskunde, en structuur en functioneren van de gezondheidszorg behoren een duidelijke plaats in het onderwijs aan studenten geneeskunde en gezondheidswetenschappen te hebben. Deze gedachte heeft geleid tot het ontwikkelen van het leerboek Volksgezondheid en gezondheidszorg. Het boek geeft een beknopt overzicht van de verdeling van gezondheid en ziekte binnen de bevolking, van mogelijkheden voor preventie, en van de inrichting van de gezondheidszorg. Rode draad daarbij is het verband tussen volksgezondheid en gezondheidszorg. Het boek beoogt daarmee een brug te slaan tussen medische en epidemiologische kennis enerzijds en kennis over de structuur en het functioneren van de gezondheidszorg anderzijds.
  Deze derde druk van Volksgezondheid ... en gezondheidszorg is inhoudelijk geheel herzien. Het boek is uitgebreid van acht naar twaalf hoofdstukken en bestaat uit vijf delen: Volksgezondheid, Preventie, Gezondheidszorg, Onderzoek en Sociale geneeskunde.
  Volksgezondheid en gezondheidszorg is primair bedoeld voor studenten, maar het boek is tevens geschikt voor professionals en beleidsmedewerkers in de gezondheidszorg en andere belangstellenden die zich op de hoogte willen stellen van achtergronden en recente ontwikkelingen in de volksgezondheid en gezondheidszorg.
  De redacteuren, prof.dr. J.P. Mackenbach en prof.dr. P.J. van der Maas, zijn beiden verbonden aan het Erasmus MC, Universitair Medisch Centrum Rotterdam; de eerste als hoofd van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg, de tweede als decaan en vice-voorzitter van de raad van bestuur. Aan het boek werkte een groot aantal deskundigen mee.

  Veel gestelde vragen

  Hoe werkt Resale.nl?

  Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe kom ik in contact met de verkoper?

  Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

  Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

  Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

  Hoe kan ik een boek kopen?

  Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe weet ik wat ik koop?

  Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.