Dilemma's in de epilepsie 2 - De patiënt met een hersentumor

Redacteur J.J. Heimans
Dilemma's in de epilepsie 2 - De patiënt met een hersentumor

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789035230415
  • ISBN 10 9035230418
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dilemma's in de epilepsie is een zesdelige boekenreeks, geschreven voor Nederlandse neurologen, neurochirurgen, radiotherapeuten en andere geïnteresseerden. De patiënt staat centraal. Dit tweede deel gaat over de diagnostiek en behandeling van epilepsie bij patiënten met een hersentumor. Aan de hand van vier casus komen diverse diagnostische en therapeutische dilemma's aan de orde. Het verhaal van de patiënt wordt afgewisseld met theoretische achtergrondinformatie en medische evidence. * Prof. dr. J.J. Heimans (VUmc) en Drs. M. de Groot beschrijven een 52-jarige vrouw met een wegraking en later een partiële status epilepticus. Wat zijn bij het toepassen van polytherapie de interacties, overgevoeligheidsreacties en diverse overwegingen? * Dr. L.J. Stalpers, drs. E.M.T. Dieleman en d ...r. W.R. van Furth (AMC) bespreken aan de hand van het verhaal van een 40-jarige technicus de bedoelde en onbedoelde gevolgen van radiotherapie. Radiotherapie vormt een essentieel onderdeel van de behandeling van patiënten met een maligne hersentumor. * Drs. E.M. Sizoo (VUmc) en dr. J.C. Reijneveld (VUmc en AMC) nemen het verhaal van een 56-jarige patiënte met plotseling ontstane trekkingen onder de loep. Heeft een eerdere schedelbestraling een oorzakelijke rol bij dit suspecte epileptische insult? Welk percentage van de patiënten met een hersentumor presenteert zich met een insult? En welke tumor- en epilepsiechirurgische technieken bestaan er? * Dr. D. Brandsma (Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis/ Slotervaartziekenhuis) beschrijft de interacties, bijwerkingen en het nut van profylaxe van anti-epileptica bij patiënten met hersentumoren. Wederom staat de patiënt centraal, in dit hoofdstuk een 60-jarige man met een lichte centrale facialis parese links en een hemianopsie links en epileptische aanvallen. Welk anti-epileptica beleid is het meest verstandig?

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.