Het publieke belang bij private preventie

Auteur B.A. Vollaard
Het publieke belang bij private preventie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789035244467
  • ISBN 10 903524446X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De criminaliteit is in de periode van 1995-2008 sterk gedaald. In een reeks studies onderzoekt Ben Vollaard wat daarvoor de meest plausibele verklaringen zijn: maatschappelijke ontwikkelingen, (politie)beleidsinterventies of een combinatie van beide. In deze studie wordt met behulp van een kwantitatieve analyse onderzocht in hoeverre de standaardtoepassing in nieuwbouwwoningen van inbraakwerende raam- en deurkozijnen - zoals vastgelegd in het Bouwbesluit 1999 en ook onderdeel van het Politiekeurmerk Veilig Wonen - een verklaring vormt voor de daling van het aantal woninginbraken in de periode daarna. Daarnaast wordt aan de hand van de relevante literatuur geanalyseerd in hoeverre andere vormen van inbraakpreventie, zoals publiekscampagnes en preventieadvies, effectief zijn en invloed hebben ... op het preventiegedrag van burgers. De kwantitatieve analyse wijst uit dat het reguleren van in nieuwbouwwoningen in te bouwen preventie maatregelen duidelijk effect heeft gehad: woningen die na 1999 zijn gebouwd, hebben een fors lagere inbraakkans dan (vergelijkbare) woningen die voor de verandering van het bouwbesluit zijn gebouwd. Op basis van de literatuurstudie kan worden geconcludeerd dat inbraakpreventiebeleid vooral effectief is als het succes ervan niet afhankelijk is van een gedragsverandering van bewoners. Veel mensen nemen wel voorzorgsmaatregelen, zoals dubbele sloten op de voordeur, maar blijken moeilijk te bewegen om méér aan preventie te doen. Publiciteitscampagnes, preventieadviezen en subsidies ter tegemoetkoming van de preventiekosten blijken daar weinig tot geen effect op te hebben. Wél effectief zijn het inbouwen van inbraakpreventieopties in nieuw te bouwen woningen en het stimuleren van woningcorporaties om hun woningbestand beter tegen inbraak te beveiligen. De reeks Politiewetenschap is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap, een zelfstandigonderdeel van de Politieacademie. Politie & Wetenschap beoogt een stimulans te geven aan zowel de (weten schappelijke) kennisontwikkeling op het gebied van politie en veiligheid als de daadwerkelijke benutting daarvan in praktijk, beleid en opleiding. Publicaties in de reeks Politiewetenschap betreffen in het algemeen studies met een meer theoretisch, verkennend of beschouwend karakter.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.