Het effect van langdurige opsluiting van veelplegers op de maatschappelijke veiligheid

Auteur B.A. Vollaard
Het effect van langdurige opsluiting van veelplegers op de maatschappelijke veiligheid

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789035244771
  • ISBN 10 903524477X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De criminaliteit is in de periode 1995-2008 sterk gedaald. In een reeks studies onderzoekt Ben Vollaard wat daarvoor de meest plausibele verklaringen zijn: maatschappelijke ontwikkelingen, beleidsinterventies of een combinatie van beide? In deze studie wordt voor het eerst met behulp van kwantitatieve methoden onderzocht welke invloed het langdurig opsluiten van veelplegers heeft gehad op de maatschappelijke veiligheid. Sinds 2001 is het mogelijk daders die zeer vaak in de fout zijn gegaan voor meerdere jaren vast te zetten. De wet is hierop aangepast. Het gaat om plaatsing in Strafrechtelijke Opvang Verslaafden (SOV) en de latere Inrichting voor Stelselmatige Daders (ISD). De hoop is dat de criminaliteit - vooral diefstal - sterk afneemt door het uit roulatie nemen van de actiefste veelplegers. ... Tegelijk biedt de langere detentieduur de mogelijkheid voor intensieve behandeling binnen de gevangenismuren, waardoor wellicht een aantal van deze veelplegers uit de criminaliteit komt. De kwantitatieve analyse wijst uit dat deze aanpak van veelplegers zeer succesvol is geweest in het terugdringen van de criminaliteit. Dankzij het (langer) opsluiten van enkele honderden veelplegers is het aantal aangiften van auto- en woninginbraak eind 2007 30 procent lager dan het anders geweest zou zijn. De baten van deze veelplegeraanpak blijken dubbel zo hoog als de extra kosten die gemoeid zijn met langere detentie en behandeling. De verhouding tussen kosten en baten ligt mogelijk nog gunstiger indien ook de effecten op andere delicten, zoals fiets- en winkeldiefstal, en het effect op recidive in de vergelijking zouden worden betrokken. Uit eerder onderzoek blijkt dat de mogelijkheid van intensieve behandeling tijdens het verblijf in de gevangenis het maatschappelijk perspectief op een 'normaal' leven van veelplegers verbetert. Maatschappij en veelpleger kunnen dus beter af zijn met deze aanpak. De reeks Politiewetenschap is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap, een zelfstandig onderdeel van de Politieacademie.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.