Toestand en toekomst van de opsporing

Redacteur Nicolien Kop en Pieter Tops
Toestand en toekomst van de opsporing

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789035244795
  • ISBN 10 9035244796
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De kwaliteit van de opsporing is een actueel thema binnen de politie. De laatste decennia maakt de politiële opsporing een proces door van sterke veranderingen. Midden jaren negentig leidde de Parlementaire enquête opsporingsmethoden tot herziening van de bijzondere opsporing. Een decennium later was de Schiedammer parkmoord aanleiding voor een enorme impuls aan opsporing- en recherchewerk. Het programma versterking opsporing en vervolging richtte zich op een structurele capaciteitsuitbreiding en kwaliteitsverbetering bij relevante onderdelen van politie en justitie. De vragen en ontwikkelingen betreffende de kwaliteit van de opsporing gaan door. Per januari 2010 is voor de politie een permanent kwaliteitsbureau voor de opsporing ingericht, het Centrum Versterking Opsporing, dat korpsen ondersteunt i ...n het realiseren van ontwikkelingen en verbeteringen in het opsporingsdomein. De Board Opsporing van de politie heeft zich onlangs de vraag gesteld of de huidige werkwijze, organisatie en regelgeving rondom de opsporing een blijvend antwoord kunnen geven op de onveiligheidsvragen en criminaliteitsontwikkelingen die op de politie afkomen. De conclusie is dat dit niet het geval is. Er moeten nu fundamentele keuzes gemaakt worden, zo is het uitgangspunt, gebaseerd op een toekomstgerichte visie op de opsporing. Deze publicatie bestaat uit drie delen. In het eerste deel staan de toestand en toekomst van de opsporing centraal. Vanuit vier invalshoeken wordt hier aandacht aan besteed: de wetenschap, de Board Opsporing, het Openbaar Ministerie en de School voor Recherche. Vervolgens is in het tweede deel de 'visie op opsporing' opgenomen van voormalig lector Criminaliteitsbeheersing & Recherchekunde, Peter Klerks. Het geeft een uitgebreid en samenhangend overzicht van grondbeginselen, aannamen en keuzes die binnen de opsporing worden (en kunnen worden) gemaakt. Het derde deel bevat bijdragen vanuit de vier lectoraten opsporing van de Politieacademie: het algemene lectoraat Criminaliteitsbeheersing & Recherchekunde en de bijzondere lectoraten gericht op Forensisch Onderzoek, Financieel Economische Criminaliteit en Intelligence. Van deze lectoraten mag een stevige bijdrage worden verwacht aan de gewenste ontwikkeling van een nieuwe visie op opsporing. Deze publicatie is daar een uitdrukking van.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.