Social media: het nieuwe DNA

Auteur Arnout de Vries en Frank Smilda
Social media: het nieuwe DNA

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789035247024
  • ISBN 10 9035247027
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Er vindt een revolutie plaats in de tactische opsporing: social media. Dertig jaar geleden vond een andere revolutie plaats: opsporing via DNA. Social media zijn het nieuwe platform waarop de maatschappij (samen) aan opsporing kan doen: de opsporing democratiseert. Social media zitten in alle lagen van de moderne genetwerkte maatschappij, zijn overal en voor iedereen beschikbaar, en komen nu tot in de haarvaten van de politieorganisatie (het 'DNA' van iedere agent). De 'digitale' rechercheur en de moderne Sherlock Holmes werken in deze nieuwe wereld samen. Door social media wordt de rol van burgers nog belangrijker. Dit boek, Social media: het nieuwe DNA,gaat over deze nieuwe opsporingsmethode. Het laat zien hoe 'the cult of the amateur' samenkomt met de rechercheprofessie ... en samen bouwt aan een veiligere maatschappij. Arnout de Vries is onderzoeker en adviseur op het gebied van social media en maatschappelijke veiligheid bij TNO. Hij onderzocht al virtual communities voor iemand ervan had gehoord. Samen met gedrags- en organisatiewetenschappers en technici zet Arnout expertkennis om in concrete innovaties voor een veiligere maatschappij. Of, zoals hij dat zelf beschrijft: 'met online cocreatie breng ik de digitale dialoog in het DNA van bedrijven en organisaties'. Frank Smilda is politiechef bij de Nationale Politie Eenheid Noord-Nederland. Zijn fascinatie voor de rol van social media in de opsporing begon in 2005, het jaar waarin Maurice de Hond zich vastbeet in de Deventer moordzaak. Frank zag al snel in dat burgers dankzij social media steeds vaker actief zijn in de opsporing. Voor zijn initiatief www.politieonderzoeken.nl ontving hij in 2007 de Politie-innovatieprijs. Een Nyenrode MBA-beurs resulteerde in de thesis Van web 2.0 naar politie 2.0 (2008). Frank was ook de man achter Van web 2.0 naar opsporing 2.0, op dat moment dé blog over de impact van web 2.0 op het politiewerk en de voorloper van SocialMediaDNA.nl.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.