Geven in Nederland 2015

Redacteur Rene Bekkers , Theo Schuyt en Barbara Gouwenberg
Geven in Nederland 2015

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789035248182
  • ISBN 10 903524818X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Filantropie, het vrijwillig ter beschikking stellen van geld en goederen aan doelen van het algemeen nut, staat maatschappelijk sterk in de belangstelling. Sinds 1993 wordt door de Vrije Universiteit te Amsterdam wetenschappelijk studie gemaakt van filantropie. In slechts twee landen ter wereld wordt de omvang van deze filantropische geldstroom macroeconomisch in kaart gebracht. Jaarlijks verschijnt in de Verenigde Staten sinds 1955 'Giving USA', uitgevoerd door de Lilly Family School of Philanthropy van Indiana University/University of Indianapolis (IUPUI). Nederland is het enige West-Europese land dat ook een dergelijk onderzoek kent. In 1993 is de Vrije Universiteit begonnen met de voorbereidingen voor het uitbrengen van Geven in Nederland dat elke twee jaar verschijnt. De eerste ... editie verscheen in 1997. In deze tiende uitgave van Geven in Nederland worden de verschillende soorten bijdragen van huishoudens, individuen, fondsen, bedrijven en goededoelenloterijen in kaar t gebracht en samengevoegd tot een macro-economisch overzicht. Nederlanders beperken zich niet tot het geven van geld, zij verrichten ook vrijwilligerswerk op vele maatschappelijke terreinen. In dit boek wordt daarom ook de stand op dat terrein geschetst. Geven in Nederland geeft antwoord op de volgende vragen. Vanuit welke bronnen zijn vrijwillige bijdragen aan maatschappelijke doelen afkomstig? Wat is de waarde van de bijdragen van Nederlandse burgers, bedrijven, fondsen en kansspelen? Welke doelen ontvangen hoeveel steun en op welke manieren? Hoe zijn de hoogte en de wijze van bijdragen in de afgelopen jaren veranderd? In een 'special' komt de Geefwet en de multiplier voor giften aan culturele instellingen aan bod. Het onderzoek 'Geven in Nederland 2015' is gefinancierd door de Nederlandse overheid via het ministerie van Veiligheid en Justitie, met cofinanciering van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het onderzoek geeft de overheid inzicht in de omvang, de bronnen en de bestemming van vrijwillige bijdragen. Het boek verschaft al diegenen die werkzaam zijn in en/of (wetenschappelijke) interesse hebben in de filantropie de basiskennis over deze sector. Maar ook besturen, staf en directies van instellingen voor cultuur, onderwijs, zorg en welzijn zullen in dit boek informatie vinden als zij zich op fondsenwerving (gaan) richten.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.