112 vragen over de zorgverzekeringswet

Auteur Christine Beerepoot en Henriëtte Horst
112 vragen over de zorgverzekeringswet

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789036813150
  • ISBN 10 9036813158
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek geeft antwoord op de meest gestelde vragen rondom de zorgverzekeringswet in de huisartsenpraktijk. Het gaat in op de laatste ontwikkelingen in de wet- en regelgeving. De vragen over de zorgverzekering worden vaak in de huisartsenpraktijk gesteld. Ondanks de goede inburgering van de zorgverzekering in Nederland. Omdat de huisarts het eerste aanspreekpunt is voor vragen over gezondheid en ziekte. Vragen zoals: · Welke zorg valt onder het basispakket? · Wat gebeurt er als de nominale premie niet wordt betaald? · Wat is de hoogte van het verplicht eigen risico? · Valt huisartsenzorg of medisch specialistische zorg onder het verplicht eigen risico? Maar ook meer complexe vragen over geschillen en bevoegde instanties en de regeling ... voor gemoedsbezwaarden komen aan bod. Jaarlijks vinden er aanpassingen en verbeteringen plaats in de zorgverzekering. Denk daarbij aan de wijzigingen in het basispakket of indexering van eigen betalingen of het eigen risico. In 2015 is de stelselwijziging van de langdurige zorg ingevoerd. Dit heeft geleid tot pakketwijzigingen in de zorgverzekering. De nieuwe Wet langdurige zorg is ingevoerd alsmede de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de actuele ontwikkelingen in de huisartsenpraktijk. Zoals de intrede van de praktijkondersteuners somatiek en GGZ in de huisartsenpraktijk. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de vergoedingenstructuur voor de huisarts die sinds 2015 grondig is herzien. Steeds meer asielzoekers of illegalen bezoeken de huisarts. Welke vergoedingen zijn dan van toepassing? 112 Vragen over de Zorgverzekeringswet is een praktisch vraag- en antwoordboek voor de huisarts over de zorgverzekeringswet in de huisartsenpraktijk.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.