Relationele databases en SQL

Auteur Leo Wiegerink , Jeanot Bijpost en Marco de Groot
Relationele databases en SQL

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789039527146
  • ISBN 10 9039527148
  • Druk 3
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek behandelt de relationele databasetheorie en de relationele gegevenstaal SQL. De aansprekende voorbeelden en helder uitgelegde theorie maken het geschikt voor beginnende SQL-programmeurs, maar ook gevorderden zullen er veel nieuws in aantreffen. De benadering is informeel en praktisch, maar tegelijk conceptueel. In deze nieuwe, geheel herziene druk is opnieuw veel aandacht uitgegaan naar de didactiek, waardoor met nog minder moeite een nog hoger niveau bereikt kan worden.Het boek omvat de volgende delen:- Deel A behandelt de componenten van een relationeel systeem: de \'achterkant\'(structuur en regels van een relationele database), de \'voorkant\' (destructuur van applicaties, in relatie met die van de database) en de communi catie tussen beide via SQL. Dit ... deel sluit af met een informele, moderne behandeling van de normalisatie theorie.- De delen B en C bevatten een praktische en grondige cursus SQL, in voortdurende relatie met de theorie.- Deel D is verdiepend, met hoofdstukken over het methodisch aanpakken vanqueryproblemen, over transacties en multi-usergebruik, over het implementerenvan databaseregels via triggers en stored procedures en over metagegevensin de data dictionary. Er is een website bij het boek: www.relsql.nl. Deze bevat aanvullend en ondersteunend materiaal, zoals de uitwerkingen van opgaven, extra teksten en een rubriek FAQ. Dit is tevens de downloadsite voor de software.De software omvat een krachtige en gebruikersvriendelijke SQL-omgeving en eeninteractieve leeromgeving, de \'Boekverkenner\'. Deze bevat onder meer de volledige boektekst en alle voorbeelddatabases met hun scripts en diagrammen. De SQLquery\'s zijn direct vanuit de tekst uit te voeren. Experimenteren wordt aangemoedigd doordat alle voorbeelddatabases met een druk op de knop zijn te (her)installeren.Als databasemanagementsysteem wordt Firebird gebruikt, een open source product,waarvan de SQL nauw aansluit bij de standaard.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.