Gehechtheid bij mensen met een verstandelijke beperking

Auteur E. De Belie en F. Morisse
Gehechtheid bij mensen met een verstandelijke beperking

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789044121230
  • ISBN 10 9044121235
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De ontwikkeling van een veilige gehechtheid staat bij personen met een verstandelijke beperking onder druk. Deze kwetsbaarheid voor een onveilige gehechtheid kan leiden tot verschillende gedrags-, emotionele en relationele problemen zoals aantrekken en afstoten, leegzuigen en tegen elkaar uitspelen van ouders en/of begeleiding, vermijden van (dieper) contact, impulsief en agressief gedrag, machtsstrijd, ... Dergelijke problemen belasten de kwaliteit van leven en maken het ouders en hulpverleners moeilijk om ondersteuning te bieden.Dit boek wil met een theoretische situering en herkenbare casussen een kader bieden om deze problemen te plaatsen en een houvast om ermee om te gaan.Het boek verschijnt naar aanleiding van de studiedagen die in 2005 en 2006 door het Steunpunt Expertisenetwerken ... (SEN vzw) georganiseerd warden. De eerste hoofdstukken beschrijven en illustreren het ontstaan van gehechtheidsrelaties en de gehechtheid \'onder druk\'. Verder wordt \'emotionele beschikbaarheid\', een belangrijke basishouding, voorgesteld. Daarna volgen vier casussen, met bijzondere aandacht voor beeldvorming en ankerpunten voor behandeling en ondersteuning. Twee bijdragen weiden uit over de invloed van een onveilige gehechtheid op hulpverleningsrelaties en op de teamsamenwerking. Het boek eindgit met de beschrijving van een onderzoek naar de organisatorische voorwaarden om duurzame zorg te realiseren.Erik De Belie, orthopedagoog, psychodynamisch kindertherapeut, is verbonden aan de Volwassenenwerking en De Hagewinde, Lokeren.Filip Morisse, ortho-agoog, is therapeutisch coördinator van De Steiger en Polikliniek, P.C. Dr. Guislain, Gent.(Met bijdragen van o.m.: Nicole Vliegen, Erik De Belie, Filip Morisse, Mia Coppens, Leen Blontrock, Marinka Coulier en Boelina Sikma, Eddy Weyts, Luk Steemans, Myriam Van Gael en Wil Buntinx.)

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.