Niet bang om te sterven

Auteur S. Eikelenboom
Niet bang om te sterven

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789046801727
  • ISBN 10 9046801721
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Hoe gaat de overheid om met terreur?In maart 2005 werden negen leden van de Hofstadgroep veroordeeld tot lange gevangenisstraffen op grond van hun lidmaatschap van een criminele terroristische organisatie. Na vele mislukkingen (vrijspraken in de Jihad-zaad en de zaak tegen Samir A.) werd dit vonnis door politie, justitie en politici gevierd als een overwinning. De nieuwe terrorismewetgeving, ingevoerd na de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, was toegepast en door de rechtbank goed bevonden.Volgens de overheid hebben we sinds 9/11 te maken met een nieuwe vorm van terrorisme, die in brieven aan de Tweede Kamer wordt omschreven als \'catastrofaal terrorisme\'. De \'nieuwe\' terroristen hebben geen politieke agenda, willen zo veel mogelijk burgerslachtoffers ... maken en richten zich daarom met name op \' soft targets\', drukbezochte plaatsen als stations en vliegvelden. Om deze nieuwe vorm van terrorisme te bestrijden is er nieuwe wetgeving gekomen en zijn er tal van maatregelen genomen die soms diep ingrijpen in het leven van een verdachte.In Niet bang om te sterven worden de nieuwe maatregelen aan de hand van de recente terrorismeprocessen vergeleken met het optreden van de overheid tegen terrorisme en gewelddadig activisme in de jaren zeventig. tachtig begin negentig: de gasexplosie door Al Fatah, de Molukse treinkapingen, de brandstichtingen en bomaanslagen door RaRa en ETA. Hoewel de commotie destijds net zo groot was, leidde dat nauwelijks tot nieuwe wetgeving. Waarom niet? Was het terrorisme van toen zo veel anders dan dat van nu? En waarom kan Nederland in tegenstelling tot vroeger nauwelijks meer een eigen antiterrorismebeleid voeren?Niet bang om te sterven is een verhelderend boek dat veel stof tot discussie geeft.Siem Eikelenboom is onderzoeksjournalist bij NOVA. Hij publiceerde eerder De genetische vingerafdruk.De waarde van DNA als opsporingsmiddel (2000; genomineerd voor de Eureka - prijs 2002) en Jihad in de polder. De radicale islam in Nederland (2004).

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.