Nederland-België

Auteur Paul Wouters
Nederland-België

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789047706854
  • ISBN 10 9047706854
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

'Het grootste misverstand tussen Vlamingen en Nederlanders is dat ze denken dat ze dezelfde taal spreken.' - Paul Wouters. Nederlanders en Belgen zitten elkaar dicht op de huid, maar de onderlinge verschillen zijn groter dan je denkt. In zijn zoektocht naar de wortels van hun eigenaardigheden komt de filosoof Paul Wouters terecht bij de geschiedenis, het geloof, het recht, de economie en natuurlijk de taal en cultuur van Nederland en België. Al kijkend, luisterend, analyserend en filosoferend brengt hij een aanzienlijke kloof in kaart. In het hoofdstuk 'Leiden in de Lage Landen' doet Wouters een boekje open over zijn ervaringen als organisatieadviseur in België en Nederland. Hij is gespecialiseerd in interculturele workshops en laat de deelnemers met elkaar in de (lach)spiegel k ...ijken. Juist uit de verschillen kunnen we veel profijt halen - van hoofdpijn naar meerwaarde! Nederland-België is de 'terugwedstrijd' van het boek België-Nederland dat de filosoof Paul Wouters (1950) publiceerde in 2005. Destijds woonde de schrijver als Belg in Nederland en tegenwoordig is hij, na bijna dertig Nederlandse jaren, weer neergestreken in het land waar hij is geboren en getogen. Daar wordt hij nu door zijn landgenoten ervaren als 'nen Hollander'. Van 1983 tot 2001 was Wouters directeur van de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. Sedert 2002 werkt hij als organisatieadviseur, tegenwoordig vanuit zijn eigen onderneming Sensation & Reflection, met Antwerpen als uitvalsbasis. Hij is ook de auteur van het praktijkgerichte filosofieboek Denkgereedschap 2.0: Een filosofische onderhoudsbeurt (2010). Op de site www.paulwouters.be staat de 'Online Dilemmatoets voor Nederlanders en Belgen' die aansluit bij hoofdstuk 11 van het boek, 'Leiden in de Lage Landen'. Welke keuzes maakt u als Nederlander of als Belg, in vergelijking met de buren?

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.