OUT-OF-AREA

Auteur Anselm van der Peet
OUT-OF-AREA

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789051945201
  • ISBN 10 9051945205
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Out-of-area De Koninklijke Marine en multinationale vlootoperaties 1945-2001 \'A tool of first resolve\', zo staat in de Angelsaksische wereld veelal het teruggrijpen van regeringen op de eigen vloot bekend bij interventies in wereldwijde brandhaarden. Ook Nederland stuurde na 1945 in diverse internationale crises als eerste reactie de eigen zeestrijdkrachten in geallieerde vlootverbanden de oceanen over. Deze studie gaat na hoezeer dit type optreden buiten het NAVO-verdragsgebied, out-of-area, een normaal verschijnsel was in de Nederlandse buitenlandse politiek. Tevens komt aan bod in hoeverre de Koninklijke Marine binnen deze politieke beleidsvorming speelbal was of medespeler. Ten slotte wordt bezien of de zeestrijdkrachten bij deze uitzendingen een effectief politiek instrument ... waren. Hiervoor worden aansprekende missies zoals die naar Korea (1950-1955), het Midden-Oosten (1984-2000), en de Balkan (1992-2001) tegen het licht gehouden. De inzet van de Nederlandse vloot wordt hierbij vergeleken met die van coalitiepartners, en dan vooral van de Britse Royal Navy, die door de Koninklijke Marine als \'zustermarine\' werd gezien. Met behulp van onder meer nieuw bronnenmateriaal zoals recent vrijgegeven NAVO-dossiers en vraaggesprekken met politieke, ambtelijke en militaire hoofdrolspelers, geeft Out-of-area voor het eerste inzicht in de politiek-militaire en operationele achtergronden van het multinationaal optreden van de Nederlandse vloot over de jaren 1945-2001. In deze serie over de Koninklijke Marine na de Tweede Wereldoorlog verschenen eerder Pugno Pro Patria - De Koninklijke Marine tijdens de Koude Oorlog.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.