NWO-reeks Sociale cohesie in Nederland Gezondheids(zorg)onderzoek onder allochtone bevolkingsgroepen

Redacteur Marleen Foets , John Schuster en Karien Stronks
NWO-reeks Sociale cohesie in Nederland Gezondheids(zorg)onderzoek onder allochtone bevolkingsgroepen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789052602967
  • ISBN 10 9052602964
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Onderzoek naar de gezondheid van en de gezondheidszorg voor allochtonen. Vele invalshoeken, benaderingen, opvattingen en discussiepunten passeren in dit boek de wetenschappelijke revue, in het onderzoek naar de gezondheid van en de gezondheidszorg voor allochtonen. Uiteraard ontbreekt de theorievorming op dit terrein niet. Er bestaat een onderscheid tussen de statistische definiëring en het dagelijkse spraakgebruik van het begrip allochtoon. Zo ook moet er enerzijds geen onderscheid gemaakt worden tussen westerse en allochtone inwoners om de culturele overeenkomsten (en de integratiemogelijkheden) helder te krijgen. Anderzijds moet juist wel onderscheid worden gemaakt, om de verschillende benaderingen (en respectering van andere culturen) een kans te geven. Want interculturaliteit spreekt ...niet vanzelf. Andere culturele achtergronden kunnen problemen opleveren bij onderzoek of behandeling maar dat hoeft niet. Het zijn veelal de houding, het inzicht, de bereidheid, de kennis en de beschikbaarheid van de onderzoeker(s) zelf die bepalen hoe bruikbaar de uitkomsten van onderzoeken zijn. En vooral: wat ermee gedaan kan worden en wat we eruit kunnen leren voor de huidige aanpak én voor toekomstig inzichtgevend onderzoek. Dat kan alle partijen ten goede komen, mits er de nodige tijd en aandacht aan kan worden besteed. Pleidooien hiervoor worden in deze bundel uitgewerkt en toegelicht, naast de verwerking van de feitelijke, statistische en culturele informatie.Deze bundel maakt deel uit van het NWO-onderzoeksproject naar Sociale Cohesie. Dit project heeft als doel de vele vragen ten aanzien van de multiculturele en pluriforme samenleving in een nieuw perspectief te plaatsen en een beantwoording ervan naderbij te brengen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.