Professoren van de stad

Auteur P.J. Knegtmans
Professoren van de stad

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789053569634
  • ISBN 10 9053569634
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam Zouden Vossius en Barlaeus, de twee hoogleraren met wie het Athenaeum Illustre in 1632 van start ging, veel herkennen in de huidige universiteit? Zouden zij er veel van begrijpen? Waarschijnlijk niet. Ze zouden alleen al versteld staan van de tegenwoordige schaal van de universiteit en van de aantallen vrouwen en meisje die er werken of studeren. Zij hadden ver-moedelijk niet meer dan een handjevol studenten. De eerste vrouwelijke student in Amsterdam, Aletta Jacobs, meldde zich pas in 1876. Ook verder bleef er weinig hetzelfde. Het wereldbeeld veranderde, evenals de aard en de inhoud van het onderwijs en de opvatting over wat wetenschap is.In een lopend verhaal laat dit boek aan de hand van brieven, achttiendeen negentiende-eeuwes tijdschriftartikelen, ... studentenalmankken, memoires en andere bronnen zien wat de opvatting van hoogleraren over hun taak was, hoe zij hun vak beoefenden, wat de studies voor studenten betekenden, hoe hun studentenleven eruitzag en wat de plaats van de hoogleraren en de studenten in de stad was. Zo onstaat een beeld van het Athenaeum Illustre, dat soms niet meer was dan een school voor klassieke vorming waar studenten werden voorbereid op een universitaire studie, maar dat in betere tijden fungeerde als een bijna volwaardige universiteit die alleen het recht op het afnemen van examens en het verlenen van graden miste. In 1877 vond de verheffing van het Athenaeum Illustre tot Universiteit van Amsterdam plaats. De hoofdstad wilde een top-universiteit en had er lange tijd veel voor over om dat streven waar te maken. Dr. P.J. Knegtmans is als universiteitshistoricus verbonden aan de afdeling Geschiedenis, Archeologie en Regiostudies van de Universiteit van Amsterdam

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.