Religie, politiek en civil society

Auteur Ad Verbrugge , Willem Schinkel , Donald Loose en Wim Donk Redacteur Has Klerx en Annemarie Hinten-Nooijen
Religie, politiek en civil society

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789056253295
  • ISBN 10 9056253298
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Op 11 september 2001 veranderde in één klap de westerse kijk op de wereld. De liberale democratie ondervond zichtbaar weerstand, religieuze motieven deden hun intrede in het politieke spel. Tegelijkertijd signaleerde Europa meer verschijnselen van onrust en onvrede, niet zelden in relatie tot de steeds openlijker verschijning van de islam. Deze ontwikkelingen noodzaken ons om de fundamenten en bouwstenen van onze samenleving opnieuw en publiekelijk te verkennen. In Europa is hierdoor een hernieuwde interesse ontstaan in het spanningsveld tussen religie en politiek. In Religie, Politiek & Civil Society gaat een aantal auteurs in op dit spanningsveld. Wat is de plaats van religie in onze maatschappij? Leven we wel in een seculiere samenleving? Is de democratie een typisch christelijk fenomeen? W ...elke rol is er voor de opkomende islam in Europa weggelegd? Hoe staat religie in relatie tot de Verlichting? Is in Europa een botsing van religies of van culturen onvermijdelijk? Een grote groep maatschappelijke organisaties heeft bijgedragen aan normen- en waardenbesef en sociale cohesie. Kan de civil society de hedendaagse spanningen tussen religie en politiek opvangen? Filosoof Ad Verbrugge, socioloog Willem Schinkel, godsdienstfilosoof Anton van Harskamp en historicus Patrick van Schie reageren op de lezing van filosoof Donald Loose, die hij tijdens de Dag van de Filosofie 2009 uitsprak. Met een inleiding van voormalig WRR-voorzitter Wim van de Donk.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.