Praktijkboek sponsoring en fondsenwerving voor non-profit organisaties

Auteur Hans van der Westen
Praktijkboek sponsoring en fondsenwerving voor non-profit organisaties

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789057303517
  • ISBN 10 9057303515
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het Praktijkboek Sponsoring en Fondsenwerving voor non-profit organisaties is een concrete, stap-voor-stap handleiding om meer te halen uit sponsoring en fondsenwerving. De methoden en technieken om succesvol fondsen te werven zijn overal hetzelfde - op het gebied van zorg en welzijn, onderwijs of milieu, amateursport of cultuur. Dit boek geeft praktische handreikingen, zoals dé methode om sponsors en vaste gevers te vinden. Maar ook: hoe schrijf je een sponsorbrief, hoe organiseer je een zinvolle wervingsactie, hoe formuleer je fondsaanvragen en hoe richt je een relatiedatabase in die zich daadwerkelijk terugbetaalt. Bovendien levert dit boek alle instructies, modellen, checklists en voorbeelden om sponsoring en fondsenwerving in een degelijk meerjarenbeleid gestalte te geven. ... Nederlandse cases en voorbeelden uit uiteenlopende sectoren vormen hierbij een bron van inspiratie. ¿ Deze tweede editie is volledig geactualiseerd en uitgebreid;¿ Er zijn nieuwe voorbeelden en extra checklists toegevoegd;¿ Er is ruimere aandacht voor nieuwe technieken voor het werven van donateurs;¿ De paragraaf over legaten is uitgebreid tot een eigen hoofdstuk;¿ Nieuw zijn de hoofdstukken over het creëren van intern draagvlak en de evaluatie van lopende campagnes. Het Praktijkboek Sponsoring en Fondsenwerving bewijst dat er in Nederland voor lokale, regionale en andere kleinschalige instellingen volop kansen bestaan om een structurele extra geldstroom aan te boren. Burgers, ondernemers en fondsbestuurders dragen vaak liever bij aan tastbare doelen in eigen omgeving dan aan een abstract doel aan de andere kant van de aardbol. Dit praktijkboek is een must voor iedereen die deze kansen optimaal wil benutten. (Deze uitgebreide tweede editie is volledig geactualiseerd en bevat nieuwe voorbeelden en extra checklists. Nieuwe technieken voor het werven van donateurs krijgen meer aandacht, en de paragraaf over legaten is uitgebreid tot een eigen hoofdstuk. Nieuw zijn de hoofdstukken over het creëren van intern draagvlak en de evaluatie van lopende campagnes.)

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.