Het verhaal achter Amnesty International

Auteur Amnesty International
Het verhaal achter Amnesty International

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789058315489
  • ISBN 10 9058315487
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Bert Breij & Tom van OosterhoutHet verhaal achter Amnesty International In 2011 bestaat Amnesty International vijftig jaar. Ze kent wereldwijd bijna 3 miljoen leden, waarvan het overgrote deel in de westerse wereld. Om Amnesty te begrijpen, moet men haar ontwikkelingsgeschiedenis volgen, en daarmee ook die van de mensenrechten. Het verhaal achter Amnesty International gaat over de opkomst en groei van de tot nog toe grootste en invloedrijkste particuliere mensenrechtenorganisatie ter wereld, maar ook over de voor- en tegenslagen die zij heeft gekend. Veel had te maken met de omstandigheden van de tijd, maar heel ook met de afkomst en karakters van hen die bij Amnesty aan het roer stonden. Voormalige leiders zoals Peter Benenson (Engels, oprichter), Sean McBride (Iers vrijheidsstrijder), Mümtaz ...Soysal (voormalig regeringsleider Turkije), José Zalaquett (Chileen, hoogleraar mensenrechten), Thomas Hammarberg (Zweed, nu Commissaris voor de Mensenrechten van de Europese Raad), Irene Khan (Bangladesh, Secretaris-Generaal van Amnesty International 2001-2010) vertellen over de sterktes én zwaktes van de organisatie: het feit dat ze steeds minder grip heeft op Azië en het Midden-Oosten, de concurrentie van nieuwe mensenrechtenorganisaties, en dat ze door critici wordt weggezet als white, wealthy and worried. Daarnaast komen ook Menno Kamminga (oud-Amnestymedewerker in Londen en New York, nu hoogleraar mensenrechten aan de Universiteit van Maastricht) en oud-minister voor Ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk aan het woord over hun ervaringen met Amnesty. Bert Breij (1943) is socioloog, ondernemer en publicist. Tom van Oosterhout (1953) is een pur sang onderzoeker. Beiden zijn hun hele leven al gefascineerd door mensen die voor hun idealen op de barricaden staan. In 2008 schreven Breij en Van Oosterhout samen Twee miljoen leden, over 200 jaar vakbeweging in Nederland.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.