Geen vijanden

Auteur Anne de Jong
Geen vijanden

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789058315663
  • ISBN 10 9058315665
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Anne de JongGeen vijanden In Nederland worden we dagelijks overspoeld met mediaberichten uit het Midden-Oosten. Gruwelijke beelden van terroristische aanslagen en bombardementen, afgewisseld met politieke analyses voor/tegen Israël en Palestina. Weinig conflicten doen de gemoederen zo hoog oplopen. Waar wij echter zelden over horen, zijn de vele Israëliërs en Palestijnen die weigeren elkanders vijand te zijn. Geen vijanden gaat over hen. Antropologe Anne de Jong woonde meer dan twee jaar in Israël en de Palestijnse gebieden, waar zij onderzoek deed naar de gezamenlijke vredesinitiatieven van Israëliërs en Palestijnen. Deze vredesactivisten verzetten zich samen tegen het vijanddenken, dat is aangewakkerd door politici en extremisten. Geen vijanden is niet pro-Israël ... of pro-Palestijns, maar belicht juist de kant van de mensenrechten. Niet alleen geeft het een unieke kijk op het leven van de mensen achter het nieuws, het pleit ook voor een meer genuanceerde kijk op het Israël/Palestina conflict. Door haar persoonlijke ervaringen te beschrijven, laat De Jong het dagelijks leven zien van Israëlische en Palestijnse vredesactivisten. Wie zijn die mensen die wel in een betere toekomst geloven, wat willen zij, wat drijft hen en hoe trachten ze dit te bereiken? Dr. Anne de Jong (1981), antropologe, is gespecialiseerd in conflict, mensenrechten en vreedzaam verzet. Haar promotieonderzoek aan de School of Oriental and Africa Studies (SOAS, Universiteit van Londen) richtte zich op gezamenlijk Israëlisch-Palestijns vredesactivisme. Daarvoor woonde zij lange tijd zowel in Israël als in de Palestijnse gebieden. Anne de Jong was aan boord van een van de boten van de Gaza Freedom Flotilla, die in mei 2010 hulpgoederen naar Gaza probeerde te vervoeren. Na een aanval van de Israëlische marine werd zij, samen met andere activisten, gearresteerd. Inmiddels hebben de Israëlische autoriteiten haar de toegang tot Israël en de Palestijnse gebieden ontzegd.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.