Economisch strafrecht en bestuurlijke boete

Redacteur R.C. van Houten
Economisch strafrecht en bestuurlijke boete

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789058508539
  • ISBN 10 9058508536
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Op vele onderdelen van het economisch recht zijn de afgelopen jaren diverse systemen van beboeting door bestuurlijke instanties ingevoerd. De bestraffing is daarmee een onderdeel van het bestuursrecht recht geworden. In deze bundel wordt door de auteurs van de bijdragen op een aantal belangrijke en principiële aspecten van deze ontwikkeling ingegaan. De bijdragen zijn bewerkingen- in één geval zelfs zeer uitvoerige bewerking - van inleidingen die de auteurs op de themadag hebben gehouden. Jaap Roording bespreekt de vraag welk beleid de wetgever inzake de inzet van het strafrecht en de bestuurlijke boete in de ordeningswetgeving voert en welke ontwikkelingen in dat beleid waarneembaar zijn. Vervolgens geeft Oswald Jansen niet alleen een analyse van vele zo niet alle boeteregelingen, maar oo ...k een beschouwing over eenheid in wetgeving en een over de eenheid in rechtspraak in het bestuurlijke boeterecht. Voortgaand op de bestuursrechtelijke invalshoek gaat Wim Cornelissen in op (zijn) ervaringen van de bestuursrechter met bestuurlijke boetes. Opmerking verdient dat hij dat in het bijzonder doet voor de Wet arbeid vreemdelingen, omdat de handhaving van deze wet tot enkele jaren daarvóór door middel van het economische strafrecht (Wet op de economische delicten) plaats vond. Hans Lensing maakt enkele opmerkingen over de verhouding van enerzijds economisch strafrecht en anderzijds bestuurlijke boete en OM-strafbeschikking vanuit het perspectief van de rechtseenheid. Hij doet dat wel overwegend vanuit een strafrechtelijke invalshoek. Daan Doorenbos constateert in zijn bijdrage dat bij de handhaving van het ordeningsrecht niet meer het "gewone" strafrecht maar het bestuursstrafrecht inmiddels voorop staat. Hij beantwoordt de vraag hoe dat moet worden gewaardeerd. Last but not least bespreekt Paul Frielink de - volgens hem van bestuurlijke afdoening te onderscheiden - OM-afdoening. Daarbij komen in het bijzonder aan de orde achtergrond en de totstandkoming van de Wet OM-afdoening alsmede de rechtsbescherming.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.