Bang voor bloemkool

Auteur M. van Lieshout en E. Christenhusz
Bang voor bloemkool

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789058981264
  • ISBN 10 9058981266
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Toen de autistische Gersom als 8-jarige ter behandeling opgenomen werd in een leefgroep van een kinder- en jeugdpsychiatrische instelling was hij bang voor bloemkool. Gewoon eten kon hij niet, net zo min als gewoon spelen, gewoon een video kijken, gewoon het leven van een kind leiden. Gersom vroeg 24 uur per dag aandacht van zijn ouders die zich gevangenen voelden van hun eigen kind. In de leefgroep leerde Gersom eten met vork en mes, overwon hij zijn voedselangst, kreeg hij inzicht in zijn stoornis en leerde hij ermee leven. Hoe dat in zijn werk ging, valt te lezen en te zien in dit bijzondere boek dat gebaseerd is op langdurige observaties en tientallen gesprekken met alle betrokkenen in uiteenlopende instellingen voor kinderen jeugdspsychiatrie. Maurice van Lieshout (tekst) en Erik Christenhusz ... (fotografie) legden niet alleen het verhaal van Gersom vast, maar maakten ook reportages over een therapeutische gemeenschap voor adolescenten, de hulpverlening aan multiprobleemgezinnen, het observatie- en diagnoseproces om te achterhalen wat er mis is in een kinderbrein, een gespreksgroep voor meisjes met eetstoornissen, de behandeling van criminele jongeren met ernstig probleemgedrag en de leefwereld van een schizofrene jongen. Niet eerder gaf een boek in tekst en beeld zon toegankelijk, veelzijdig en indringend beeld van de Nederlandse kinder- en jeugdpsychiatrie. Het beschrijft en laat zien, soms tot in de kleinste, fascinerende details, hoe kinderen, jongeren en hun ouders een psychische stoornis ervaren, hoe de deskundigen tot een diagnose komen, hoe de behandeling eruitziet en wat daar wel en niet mee bereikt wordt. Een boek voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met de kinderen jeugdpsychiatrie: als ouder, gezinsof familielid, patiënt, cliënt, medewerker, collega of student. Maar ook een boek voor iedereen met interesse voor unieke documentairefotografie en meeslepende journalistieke reportages.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.