De Nederlandse Onderzeedienst in de Tweede Oorlog in vier delen

Auteur G.D. Horneman
De Nederlandse Onderzeedienst in de Tweede Oorlog in vier delen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059119574
  • ISBN 10 9059119576
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de jaren zestig heeft de Koninklijke Marine in 54 delen haar geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog laten beschrijven (Mededelingen van de Marinestaf, MEDS, de GB 110), waaronder vijf delen over de onderzeedienst. Deze delen zijn echter nooit uitgegeven en alleen in de bibliotheek van het NIMH in Den Haag te raadplegen. Gerard Horneman heeft de vijf delen 'Onderzeedienst' bewerkt, aangevuld met de laatste (vrijgekomen) nieuwe gegevens en voorzien van vele foto's , waarvan enkele nog nooit eerder gepubliceerd zijn. De vijf delen GB 110 zijn nu in vier delen verschenen. Deel 1 behandelt de verrichtingen van de Nederlandse onderzeedienst in West Europa en de Middellandse Zee; deel 2 de strijd in Nederlands-Indië. In deel 2.3 zijn de bijlagen opgenomen welke betrekking hebben ...op deel 2 en in deel 3 zijn o.a. de onderzeeboten en hulpschepen beschreven. Na het volgen van diverse technische studies heeft Gerard Horneman (Amsterdam, 1946) gewerkt bij het Natuurkundig Laboratorium van de Universiteit van Amsterdam als technisch medewerker en is voor een aantal jaren uitgezonden geweest naar CERN (Geneve). Na terugkeer heeft hij een studie M.O. geschiedenis en Museologie (VU) gevolgd en is hij gaan werken bij het Zaans Museum als collectiebeheerder. Van 2001 tot 2011 is hij werkzaam geweest als beheerder van het Czaar Peterhuisje te Zaandam. In 1976 deed hij bij het I.M.H te Den Haag als externe vrijwilliger mee aan het 'Schepenproject'. Voor dit project heeft hij de schepen van de Nederlandse Zeemacht tussen 1795 en 1815 in kaart gebracht. Hierna begon hij met de gegevens over de Nederlandse onderzeeboten. Sinds een aantal jaren is hij vrijwilliger bij het Marinemuseum/Traditiekamer Onderzeedienst te Den Helder.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.