Infectieziektebestrijding

Redacteur Hans van den Kerkhof en Jim van Steenbergen
Infectieziektebestrijding

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059316379
  • ISBN 10 9059316371
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Q-koorts: blijft het een vraagteken? (Infectieziekten Bulletin 2008) Voorafgaand aan de grote Q koortsepidemie in 2007 wezen microbiologen en de GGD mycoplasma pneumoniae aan als vermoedelijke verwekker bij een cluster van longontsteking rond het dorpje Herpen. Patiënt dood door resistente bacterie (NRC Handelsblad, 25 september 2010) Voor het eerst is vastgesteld dat in Nederland een patiënt is overleden aan een zogeheten ESBL-bacterie, die resistent is voor vrijwel alle beschikbare soorten antibiotica. VWS: geen stappen 'kippenbacterie' (de Volkskrant, 26 oktober 2010) Het eerste sterfgeval leidt voorlopig niet tot extra maatregelen van de overheid. Aantal zieken door besmette zalm blijft snel toenemen (NRC.nl, 19 oktober 2012) Het aantal mensen dat ziek is geworden door het eten v ...an zalm die besmet was met de Salmonella Thompson-bacterie, blijft snel groeien. Volgens de laatste gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) zijn er nu 950 ziektegevallen geconstateerd. In de krant staan veel berichten over infectieziekten, en veel mensen hebben een mening over de bestrijding ervan. Maar wie weet eigenlijk precies hoe het werkt? Wat zijn bekende effectieve maatregelen en wie kan deze opleggen, en waarom? Wie houdt in de gaten wat er speelt en wat er dreigt? Het betreft simpele principes die nog steeds gehanteerd worden. En er zijn duidelijke afspraken over wie wat doet. Omdat infectieziektebestrijding zo in de belangstelling staat, zou iedere arts en verpleegkundige dit soort zaken eigenlijk precies moeten weten. Daarom is dit boek geschreven door mensen uit de praktijk. Voorzien van een groot aantal voorbeelden komen alle aspecten van de infectieziektebestrijding in Nederland aan bod. Handige informatie om te weten, bestemd voor alle artsen en verpleegkundigen in Nederland, voor degenen die daarvoor studeren en voor wie er gewoon meer over wil weten.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.