Het oog in 't zeil stedenreeks Lemberg - Lwów - Lviv

Auteur J.P. Hinrichs
Het oog in 't zeil stedenreeks Lemberg - Lwów - Lviv

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059371545
  • ISBN 10 9059371542
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 14 Jan Paul Hinrichs Geen plek in Europa weerspiegelt de tragedie van de 20ste eeuw beter dan de stad die achtereenvolgens Lemberg, Lwów en nu Lviv heet. Tien Poolse, Duitse, Oekraïense en Oostenrijkse schrijvers staan centraal. Onder hen vinden we Joseph Roth en Alfred Döblin, die er in de jaren twintig op reportage waren, en de Poolse dichters Zbigniew Herbert en Adam Zagajewski, die er werden geboren. Tot 1918 lag deze door Polen, Joden en Oekraïners bewoonde stad in het Habsburgse rijk, daarna in Polen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de hele Joodse bevolking vermoord. Na de oorlog kwam de stad in de Sovjet-Unie te liggen en werd de Poolse bevolking verdreven. Nu geldt Lviv als bakermat van de onafhankelijke Oekraïense cultuur en als ¿heimelijke hoofd ...stad¿ van Oekraïne. Ook reizigers herontdekken Lviv, die met haar fraaie barokkerken, Weense opera en Jugenstilwijken lange tijd als een schone slaapster achter het IJzeren Gordijn verborgen lag. Jan Paul Hinrichs is samensteller van de Het Oog in ¿t Zeil-stedenboeken De mythe van Odessa (uitverkocht) en De façades van Sint-Petersburg. Hij publiceerde in binnen- en buitenland over slavistiek. In 2005 verscheen van hem de biografie Vader van de slavistiek. Leven en werk van Nicolaas van Wijk (1880-1941), die inmiddels ook in het Engels is vertaald. Het Parool: 'Mooie hoofdstukken, met prachtige citaten... Loeiharde zinnen in het verhaal van een gemangelde stad.' de Volkskrant: 'Stop dit boek in je koffer.' Jan Paul Hinrichs tilt met zijn deskundige en tegelijk bondige beschrijvingen Lemberg - Lwów - Lviv ver uit boven het niveau van een puur literaire stadsgids. [...] Koop het boek over die mooie, tragische stad en lees het mondjesmaat, langzaam, zorgvuldig proevend.' - Donald Niedekker in Prospekt 144 pagina¿s geïllustreerd hardcover omslag en ontwerp Marjan Gerritse zetwerk Michiel Niesen / ZetProducties

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.