Paleis voor alle bugers

Auteur Wim de Wagt
Paleis voor alle bugers

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059372801
  • ISBN 10 9059372808
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Paleis voor alle burgers Van Burgerziekenhuis tot hotel Wim de Wagt Eind 19de eeuw zochten veel zieken hun toevlucht tot huismiddeltjes en kwakzalverij. De arts Anton Berns wilde de huiver voor de geneeskunst bij de kleine burgerij wegnemen en opende in 1879 op de Keizersgracht het Burgerziekenhuis. In 1891 verhuisde het naar de Linnaeusstraat, waar het in de daarop volgende 100 jaar een instituut zou worden. Het Burgerziekenhuis in Amsterdam-Oost heeft enkele beroemdheden ¿op zaal¿ gehad: prins Bernhard werd er in 1937 opgenomen na een verkeersongeluk bij Diemen en in 1947 werd Johan Cruijff er geboren. Het was oorspronkelijk bestemd voor ¿ambtenaren en kantoorbedienden, knappe ambachtslieden en vrouwelijke dienstboden¿, maar vanwege ... de kleinschaligheid groeide het onbedoeld uit tot een eliteziekenhuis.Het ontwerp van architect A.L. van Gendt was vernieuwend. Hij combineerde paviljoenbouw ¿ waarbij in alle ziekenzalen van twee zijden daglicht kon binnenvallen ¿ met een compacte plattegrond: haaks op het hoofdgebouw bouwde hij het ¿beddenhuis¿, waardoor het voor het personeel allemaal nog te belopen was.In 1991 ging het Burgerziekenhuis over in het Flevoziekenhuis in Almere. Na de verhuizing werd het gebouw stadsdeelkantoor (het mooiste van Amsterdam, volgens velen), totdat ook dit stadsdeel ging fuseren. Nu wordt het door architect Ray Kentie, die o.m. het Scheepvaarthuis omtoverde tot hotel, verbouwd tot het Eden Parc Hotel. Wim de Wagt is kunsthistoricus. Hij schreef eerder boeken over o.a. de architecten Piet Elling en J.B. van Loghem en de Stadsschouwburg Haarlem.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.