Dekaloog (5DVD) 2150

Auteur Krzysztof Kieslowski
Dekaloog (5DVD) 2150

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059392168
  • ISBN 10 9059392167
  • Druk 1

Samenvatting

Tien films gegoten in de vorm van een intiem Kammerspiel met een woonblok in Warschau als plaats van handeling voor verhalen over liefde, dood, geloof, lijden en vreugde. Het toeval voert de regie en bepaalt wanneer de personages nader tot elkaar komen of elkaar kwaad berokkenen. God is dood, evenals het socialisme en de hel, dat zijn de mensen zelf. Omdat zij niet geloven in de Tien Geboden en deze ook niet zien als bindende leefregels voor hun gedrag, moeten zij voor hun handelen eigen maatstaven uitvinden. En dan is er natuurlijk de meesterlijke, minimalistische filmkunst van Kieslowski. De totaalshots benadrukken het mysterieuze en de montage, die niet per se gehoorzaamt aan de logische volgorde van de sequenties, benadrukt het aandeel van het toeval in de lotgevallen van de personages. ... Met tegenlichtcontrasten monteert Kieslowski cinematografische juweeltjes die op eenzame hoogte staan. Eindelijk bevrijd van de kilte van een dictatoriaal regime, creëert Kieslowski grootse cinema over het tragische en het komische in een mensenleven en dankzij een gelukkige beschikking van het lot mogen wij die vanaf de eerste rang aanschouwen. Internationaal Film Festival Venetië: Prijs van de Internationale Filmkritiek Internationaal Film Festival Venetië: Young Cinema AwardFilm Festival Montreal: Prijs van de FilmkritiekFilm Festival Kopenhagen: Prijs in de categorie Beste Europese FilmFilm Festival San Sebastian: OCIC AwardInternationale Film Festival Sao Paulo: Prijs van de FilmkritiekChicago Film festival: Prijs van de FilmkritiekPrijs van de Vereniging van Franse FilmkritiekPrijs van de Vereniging van Italiaanse Filmkritiek Speciale Prijs van de Vereniging van Amerikaanse Filmkritiek Stanley Kubrick: "DEKALOG' is the only masterpiece I could name in my lifetime". orig.titel: Dekalogregie: Krzysztof Kieslowskiscenario: Krzysztof Piesiewicz, Krzysztof Kieslowskicamera: Piotr Sobocinski, Wieslaw Zdortmontage: Ewa Smalmuziek: Zbigniew Preisnerproductie: Poltel, SFBPolen 1988/89 met o.a. Henryk Baranowski, Wojciech Klata, Maja Komorowska, Artur Barcis, Krystyna Janda, Akesander Bardini, Olgierd Lukaszwicz, Daniel Olbrychski, Maria Pakulnis, Joanna Szczepkowska, Adrianna Biedrzynska, Janusz Gajos, Miroslaw Baka, Krzystof Globisz, Jan Tesarz, Grazyna Szapolowska, Olaf Lubaszenko, Stefania Iwinska, Anna Polony, Maja Berelkowska, Wladyslaw Kowalski, Bogoslaw Linda, Maria Kozcialkowska, Teresa Marczewska, Tadeusz Lomnicki, Ewa Blaszczyk, Piotr Machalica, Jan Jankowski, Jerzy Stuhr, Zbigniew Zamachowski, Henryk Bista, Olaf Lubaszenko 5 x DVD5 / PAL / 4:3 / kleur / restored en remastered geluid: Dolby 2.0 speelduur: 563 min. Pools gesproken, (optioneel) Nederlands ondertiteld

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.