Wie zegt 'Het is genoeg' als je zelf niet meer kunt praten?

Auteur Titia Struiving en Chris Bartelds
Wie zegt 'Het is genoeg' als je zelf niet meer kunt praten?

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059729483
  • ISBN 10 905972948X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Wie zegt \'Het is genoeg\' als je zelf niet meer kunt praten? gaat over de wilsverklaring behandelbeperking en behandelverbod. Het beschrijft wat een wilsverklaring is en waarom u zou kunnen besluiten om voor uzelf een wilsverklaring op te stellen. Het boek is een uitnodiging om uw gedachten te laten gaan over de vragen: * Wat wil ik als ik in de situatie kom dat ik ernstig ziek word of geestelijk zo achteruit ben gegaan dat ik zelf niet meer mijn wil kan uiten? * Wil ik thuis sterven of wil ik toch naar een verpleeghuis? * Tot welke grens wil ik doorbehandeld worden? * Welke medische technologie wil ik wel en welke niet? * Tot welke prijs wil ik in leven gehouden worden? Dit zijn geen gemakkelijke vragen. Om u op weg te helpen hebben de auteurs in dit boek de stappen opgenomen ... die u kunt zetten om te komen tot uw eventuele wilsverklaring. Of u dat wilt en wat u erin zet, dat is natuurlijk aan u. Het motto van dit boek is: \'Mensen, denk na, beslis zelf en sta op uw recht\'. Deze handleiding helpt u bij uw keuze. Het boek bevat een handleiding voor het opstellen van uw eigen wilsverklaring. Het is tevens bedoeld om het gesprek rondom het thema wilsverklaring in Nederland op gang te brengen. Met voorbeelden van wilsverklaringen uit de praktijk. Titia Struiving (1965) is zelfstandig journaliste en voorstander van open communicatie in de zorg. Zij schreef dit boek samen met Chris Bartelds (1957), oprichter van Stichting Cura Vera (www.curavera.nl). Bartelds gunt veel mensen in Nederland een wilsverklaring behandelbeperking. Zijn motivatie: \'Ik heb in mijn werk als verpleegkundige te veel gezien als het gaat om overbehandeling, het naar willekeur negeren van wilsuitingen van wilsonbekwame patiënten en negeren van burgerrechten in de zorg. De discussie over patiëntenrechten duurt al meer dan 50 jaar, het roer mag om. Ik wil mensen laten weten dat ze het recht hebben om zelf te besluiten dat de arts stopt met behandelen. Dat grondrecht geldt, ook als je niet meer bij machte bent het zelf te uiten. De eerste stap is dan dat je een Wilsverklaring Behandelbeperking opstelt die klopt en bekend is. Je bent er niet met een briefje in de la van je nachtkastje.\'

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.