Rotterdamse meesters

Auteur Wilma van Giersbergen
Rotterdamse meesters

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059971202
  • ISBN 10 9059971205
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het kunstonderwijs in Rotterdam heeft in Nederland altijd een bijzondere positie ingenomen omdat van begin af aan aansluiting werd gezocht bij bedrijfsleven en industrie. De huidige Willem de Kooning Academie kan terugkijken op een geschiedenis van bijna 240 jaar opleiden voor met name toegepaste kunsten. De wortels gaan terug tot 1773, wanneer een groepje kunstminnende Rotterdammers het Tekengenootschap Hierdoor tot Hooger opricht. Tachtig jaar later, in 1851, gaat dit Tekengenootschap op in de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen. In deze nieuwe fase, die loopt van 1851 tot 1902, komt de nadruk te liggen op ambachtelijk beroepsonderwijs,met als belangrijke exponent hiervan de invoering van het vak kunstnijverheid; het onderwijs in de technische wetenschappen komt in ... deze tijd op groter afstand van het kunstonderwijs te staan. De derde fase in de geschiedenis van de Academie, van 1902 tot 1945, is een periode waarin toonaangevende docenten aan de opleiding zijn verbonden en de Academie op het gebied van kunstnijverheid internationale uitstraling krijgt. De laatste fase die Van Giersbergen beschrijft loopt van 1946 tot 1998. Trefwoorden voor deze periode zijn: democratisering, nadruk op persoonlijke ontwikkeling van de leerling, schaalvergroting en onderwijshervormingen, en tevens herbezinning op de arbeidsmarkt in de jaren tachtig. Wilma van Giersbergen, werkzaam bij het Gemeentearchief Rotterdam, heeft deze complexe geschiedenis, ondanks het schaarse bronnenmateriaal dat is overgeleverd, op een heldere en boeiende manier gereconstrueerd. Zij besteedt aandacht aan organisatiestructuren, inhoud van het onderwijs, invloedrijke docenten zoals Jac. Jongert, Piet Zwart en Pierre Jansen en natuurlijk ook beroemd geworden leerlingen, onder wie Kees van Dongen, Willem de Kooning en Joep van Lieshout. Een geschiedenis van bijna 240 jaar in een fraai boek van 240 paginaâ

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.