WOORDENBOEK STRAFRECHT RUSSISCH-NEDERLANDS V.V.

Auteur R. Hilgers
WOORDENBOEK STRAFRECHT RUSSISCH-NEDERLANDS V.V.

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789061432968
  • ISBN 10 9061432960
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

9789061432968 Woordenboek Strafrecht - Nederlands-Russisch / Russisch-Nederlands Dit bijzonder nuttige en uitgebreide woordenboek van de jurist Ruud Hilgers omvat ruim 4.500 trefwoorden voor zowel het deel Nederlands-Russisch als het deel Russisch-Nederlands. Het is een belangrijk hulpmiddel voor (gerechts)tolken, Nederlandstalige studenten die het Russische strafrecht bestuderen, Russischtalige studenten die het Nederlandse strafrecht bestuderen en voor mensen die in de praktijk werken en in aanraking komen met zaken op Russisch of Nederlands strafrechtelijk gebied: politie-instanties, advocaten, verslaggevers, alsmede ambtenaren werkzaam op het gebied van internationale rechtshulp, bestuur en openbare orde. In dit woordenboek staan termen, begrippen, uitdrukkingen, namen, woorden en woordcombinaties ... op het terrein van het strafrecht in het Nederlands en het Russisch naast elkaar. Globaal gaat het daarbij om de taal die gebezigd wordt op een zitting van de rechtbank waar een strafzaak wordt behandeld. Iemand die niet vertrouwd is met strafrechtelijke terminologie in het algemeen of met de equivalenten in één van de beide onderhavige talen, kan met dit boek veel sneller in de materie ingevoerd raken dan met behulp van een gewoon woordenboek. Voor een begrip van termen op dit terrein kan een algemeen woordenboek nu eenmaal niet altijd het juiste equivalent geven, terwijl daarin bovendien veel specialistische begrippen bewust niet worden opgenomen. Ruud Hilgers is werkzaam als juridisch medewerker bij het Landelijk Parket in Rotterdam en werkte daarvoor o.m. als parketsecretaris in verschillende arrondissementen. Tevens werkte hij enkele jaren als uitvoerder van een project onder auspiciën van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat voorzag in trainingen in en uitwisselingen met Rusland, gericht op de toepassing van de normen van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens in het strafproces.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.